Zoeken
If you suck pussy, you'll suck anything
Onderzoek wijst uit dat koffiedrinkers meer kans hebben op een langer leven. Waaróm het zo gezond is, is niet helemaal duidelijk. Koffie zit vol met polyfenolen, chemische verbindingen die mogelijk hartfalen en kanker voorkomen. Wetenschappelijk bewijs voor die claims ontbreekt, wél duidelijk is dat wie koffie drinkt op dat moment niet iets ánders drinkt dat wel bewezen slecht voor je is, zoals frisdrank met suiker.

If you suck pussy, you'll suck anything

Gepubliceerd op 12 juli, 2017 om 00:00, aangepast op 13 juli, 2017 om 00:00

Zo is ook niet bewezen dat beffen bevorderend is voor je gezondheid, maar terwijl je beft kun je niet roken, en de schadelijke effecten van roken, die zijn wél bewezen.

In de televisieserie The Sopranos gaat op een gegeven moment het gerucht dat de oude maffialeider, Uncle Junior, het bepaald geen straf vindt om zijn vrouw te likken. Hij legt haar uit waarom dit een geheim moet blijven: ‘They think if you suck pussy, you’ll suck anything. It’s a sign of weakness.’

Waar Uncle Junior aan voorbijgaat is dat je ook dominant kunt beffen. Dat ze je hijgend bij de haren grijpt om je de goede kant op te leiden, als een boer die een koppige geit de stal intrekt, maar dat je je dan losschudt en daar beneden je eigen feestje gaat bouwen. Beffen als een baas, noem ik dat.

Ik ben me zo bewust van de schadelijke effecten van roken, dat ik als ik aan een sigaret denk gelijk daarna denk aan de dood. Zodra ik ook maar denk aan inhaleren, denk ik aan mijn laatste adem uitblazen. Zo heb ik er dus helemaal geen zin meer in. Niet in roken, en ook niet in beffen.


Deze hele week doet Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Afgelopen nacht ging het over beffen als een baas.

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: