Zoeken
Marion leest Roxane van Iperen
Dit boek heb ik met bijzonder veel belangstelling gelezen, want het speelt zich net als De experimenten af in de Tweede Wereldoorlog. En deels ook in Auschwitz.

Marion leest Roxane van Iperen

Gepubliceerd op 20 januari, 2019 om 00:00, aangepast op 5 februari, 2019 om 00:00

Het boek komt wat langzaam op gang, maar net als een trein die steeds sneller gaat rijden, wordt het steeds beeldender en emotioneler. Dit is overigens geen toeval. Roxane vertelde me dat ze dit heeft geschreven als een fuik, zoals de joden daar ook in werden gelokt. Eerst afstandelijk, en dan steeds dichterbij totdat de lezer niet meer weg kan. Toen ik dit wist, was ik nog meer onder de indruk. Ik ben blij dat ik mijn boek al had ingeleverd toen ik ’t Hooge Nest las, want oei, wat is het intimiderend goed!

Auteurs
Auteur: Marion Pauw

Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving Pauw de Gouden Strop en de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller. Bij Lebowski Publishers verschenen van haar hand Hotel Hartzeer, met Susan Smit, en De experimenten. Met Vogeleiland maakte ze haar comeback als thrillerauteur.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: