Auto's vol lachgas en ballonnen zijn eigenlijk altijd al tamelijk verdacht geweest (Jeroen Blankert)

Auto's vol lachgas en ballonnen zijn eigenlijk altijd al tamelijk verdacht geweest (Jeroen Blankert)

Gastbijdrage

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws. Deze week bevat dit nieuws een verlaten auto, lachgas en meerdere ballonnen. 

Een automobilist heeft na een eenzijdig ongeval op de Burgemeester Middelweerdbaan in De Meern de benen genomen. In het voertuig vond de politie een cilinder met lachgas en meerdere ballonnen. Later werd de bestuurder aangehouden in de wijk Veldhuizen. (Nu.nl)

 

Auto's vol lachgas en ballonnen zijn eigenlijk altijd al tamelijk verdacht geweest. Vooral wanneer ze bij een eenzijdig ongeval waren betrokken. Tegenwoordig denken we gelijk aan een drugsdealer die kleine kinderen aan de lachgas probeert te krijgen, maar nog maar een paar jaar geleden zouden we gelijk denken: een eenzijdig ongeval? Auto total loss tegen een lantaarnpaal? Ballonnen met lachgas? Oh god, dit is de auto van een clown! En nu is hij op de vlucht! Waarom?

Iedereen weet dat clowns door veel mensen eng worden gevonden, terwijl ze in werkelijkheid altijd heel zachtmoedig en somber zijn. Maar je kunt natuurlijk ook best bang zijn voor iemand die somber is. 'Ga weg met die somberheid! Straks krijg ik het ook! En dan kun je nog wel zo'n enorme lach op je gezicht tekenen, die somberheid straalt er dwars doorheen. Ja, ook die witte schmink helpt je niet. En dan die gemaakte vrolijke pruik en die rottige neus. Ik moet al zowat huilen! Ga weg clown!'

En die clown in die auto moest daar steeds aan denken. Hoe de mensen over hem dachten. Daardoor moest hij, terwijl hij al zo somber was, van schaamte keihard huilen, omdat hij wist dat hij de mensen bang en verdrietig maakte. Door zijn tranen zag hij die alleenstaande lantaarnpaal niet, zodat die eenzijdig heel hard tegen de voorkant van zijn auto aankwam. Na een paar seconden graaide hij beduusd zijn clowns-spullen bij elkaar, behalve de ballonnen en het lachgas. Die zouden teveel opvallen en hem hinderen bij zijn vlucht. Die kloteschoenen werkten ook al niet mee. Hij wilde zich onder een struik verstoppen, in het park, het liefst voor altijd. De herfst was net begonnen. Hij zou al snel onder een berg bladeren bedekt zijn en pas volgende winter gevonden worden. Iemand zou zijn rode neus boven de krokussen zien uitsteken. Wat was dat? Een dode clown. En jazeker, zo was het. Het was maar een clown. 


Gepost in: faits divers op 2019-09-10

Door Gastbijdrage


Ook van Gastbijdrage

Eigen Huis en Tuin, met Mick en Roel #15

Auteur Mick Johan (40) en zijn redacteur Roel van Diepen (39) zouden gaan wandelen in 't Twiske boven Amsterdam om te praten over Micks nieuwe boek, liefde, leven en death metal in tijden van corona. Dat ging niet door vanwege infectiegevaar. Nu proberen ze hier hun leven met hun jonge gezinnen in afzondering aan elkaar te mansplainen. 


LIVEBLOG: Lebowski in tijden van lockdown

Schrijvers reflecteren op de tijd. Dit liveblog wordt regelmatig aangevuld met verse artikelen, interviews, columns, livestreams, online workshops en concerten, voorleesfragmenten, filmpjes en cartoons. 
recente posts

Toekomst

Toekomst

Jonah Falke
Gepost op: 2020-06-03 in: faits divers
Aanpassen

Aanpassen

Annemarie Haverkamp
Gepost op: 2020-06-02 in: faits divers
Gepost op: 2020-06-02 in: current affairs