Bedrust (Jeroen Blankert)

Bedrust (Jeroen Blankert)

Gastbijdrage

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar dan wel vrij onbelangrijk nieuws. 

Mick Jagger wordt tijdens zijn herstel na een hartoperatie opgevrolijkt door andere bandleden van The Rolling Stones. Dit vertelt gitarist Ronnie Wood in een interview met Hello! Magazine.

Dat is toch lief en mooi en fijn, dat ze Mick met zijn hartklep niet gewoon, na ruim vijftig jaar samen in een band te zitten, helemaal aan zijn lot overlaten. Ze sturen hem vanaf hun vakantieadres filmpjes waarin ze gekke dingen doen en hem toezingen. Dan ligt hij in een deuk, Mick. Wij zouden toch een beetje voorzichtig zijn met al die lolbroekerij. Hij moet toch rustig herstellen! En bovendien: kunnen ze niet even écht langskomen in het ziekenhuis? Misschien ligt hij daar op een kamertje, zo'n saai wit kamertje met een kastje naast zijn bed. Vast in zijn eentje, want ja, bij wie moet Mick nou op een kamer? Stel je voor dat hij op een zaal ligt met allemaal andere mannen met hartkleppen, die dan steeds vragen of hij bepaalde liedjes wil zingen. Of nog erger, dat hij op een kamer ligt met lui die de Stones geen reet aan vinden en die liedjes van de Beatles willen horen. Dan kunnen ze die arme Mick, die niet weg kan – er staat 'bedrust' op zijn bed, hij mag dus nog niet lopen – de hele tijd aan zijn kop zeiken over allerlei stomme Beatles-nummers die ze zo te gek vinden. En dan zegt hij natuurlijk steeds braaf: 'Ja, jazeker hoor, ook hele leuke muziek. Aardige jongens ook hoor, echt waar! Ik heb ze vaak ontmoet, hele aardige jongens.' Maar nee, zo is het niet. Hij ligt alleen op een kamer en die andere Stones zijn op vakantie en komen niet langs en sturen lekker leuk geinige filmpjes waardoor hij in een deuk moet liggen. Laat die oude Keith maar eens in het ziekenhuis liggen! Dat ligt bovendien ook veel meer voor de hand. Als je die kop ziet en je kent zijn levenswandel, nou ja, dan weet je genoeg. Nee, wij vinden het al met al heel zielig en we sturen hem een bos bloemen en een lekker stuk kaas. Of zou hij nog een beetje misselijk zijn? 


Gepost in: current affairs op 2019-05-01

Door Gastbijdrage


Ook van Gastbijdrage

LIVEBLOG: Lebowski in tijden van lockdown

Schrijvers reflecteren op de tijd. Dit liveblog wordt regelmatig aangevuld met verse artikelen, interviews, columns, livestreams, online workshops en concerten, voorleesfragmenten, filmpjes en cartoons. 


Vier Keti Koti met de mooiste romans over Suriname

Op 1 juli 1863 schafte het Koninkrijk der Nederlanden de slavernij af in Suriname en op de Nederlandse Antillen. Daar wordt jaarlijks bij stilgestaan op de feestdag Keti Koti, te vertalen als 'Ketenen Gebroken'. Het is een belangrijk moment voor viering en herdenking, in Suriname én Nederland.

Dit jaar zijn alle publieke festiviteiten afgelast. Lebowski tipt daarom de mooiste boeken over Suriname. Daarin kun je - ook na vandaag - blijven lezen, herkennen en ontdekken.   
recente posts

Erkenning

Erkenning

Jonah Falke
Gepost op: 2020-07-02 in: faits divers
Gepost op: 2020-07-02 in: current affairs
Normaal?

Normaal?

Elke Geurts
Gepost op: 2020-07-01 in: faits divers