Blok (Jeroen Blankert)

Blok (Jeroen Blankert)

Gastbijdrage

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar dan wel vrij onbelangrijk nieuws.

Op de Meirseweg in Zundert is vrijdagavond een auto tegen een betonnen bloembak aangereden. Niemand raakte gewond, wel was er veel schade aan de auto. Het is alweer de derde aanrijding met de bloembak in de afgelopen twee weken.

*

Wij hebben ook een keer een flink blok beton midden op een weg gezet. We weten niet meer waarom. Het zal wel jeugdig enthousiasme zijn geweest. Jongens die willen laten zien hoe sterk ze zijn. Ergens stond een enorm betonblok dat onwrikbaar leek te zijn. Als we er  tegenaan duwden gaf het absoluut niet mee. Alsof het van lood was. Maar het was van beton. En heel groot. Zo groot als een enorme kartonnen doos waar ooit een wasmachine in heeft gezeten. In een wasmachine zit ook een blok beton, zodat hij niet wegstuitert tijdens het centrifugeren. Maar een wasmachine is, hoewel erg zwaar, absoluut niet te vergelijken met dat blok. Dat blok stond daar als eengeworden met de grond. Toch konden wij het uiteindelijk met zijn allen wegschuiven. En toen stond het midden op de weg. Daarna hadden we geen zin meer. Het was dus niet zoals in de gemeente Zundert. Daar had men wel degelijk nagedacht over de plaatsing van een zo zwaar object op de openbare weg dat wanneer er een auto tegenaan rijdt, het object stoïcijns blijft staan, terwijl de auto en de inzittenden schade oplopen. Maar het was toch niet effectief, want er reden steeds opnieuw auto's tegenaan, terwijl het de bedoeling was dat dat niet gebeurde. Hoe het met ons betonblok is afgelopen weten we niet meer. Zo is de jeugd: iets heel groots en zwaars verplaatsen, waarna de aandacht verslapt is en er iets anders moet gebeuren, zonder aan de gevolgen te denken. En dan hebben we nog niet eens gehad over die arme plantenbak uit Zundert zelf. Daar wordt zomaar drie keer tegenaan gereden. Alsof het niks is. Zou hij nog in goede staat verkeren? Ze moeten daar in Zundert eens flink bij zichzelf te rade gaan, want het lijkt sterk op regelrechte mishandeling van onschuldige voorwerpen.

Jeroen Blankert is ex-drummer, kunstschilder en uitbater van cultureel café De Nieuwe Anita, waarvoor hij de laatste vijf jaar bijna iedere dag een korte wervende, grappige of diepzinnige tekst op Facebook schreef, ter lering en vermaak van de gasten. Nu inzake current affairs op het Lebowski Blog.


Gepost in: current affairs op 2019-07-10

Door Gastbijdrage


Ook van Gastbijdrage

LIVEBLOG: Lebowski in tijden van lockdown

Volg alle Lebowski-auteurs. Dagelijks aangevuld met verse artikelen, interviews, columns, livestreams, online workshops en concerten, voorleesfragmenten, filmpjes en cartoons. 


Over zorg en verantwoordelijkheid (Maaike Rijntjes)

Maaike Rijntjes interviewt haar moeder, die verpleegkundige is, over de zorg voor en tijdens de coronacrisis.
recente posts

Gepost op: 2020-04-03 in: current affairs
Hoop

Hoop

Jonah Falke
Gepost op: 2020-04-01 in: faits divers