Boekenweek 2019: alles op een rijtje!

Boekenweek 2019: alles op een rijtje!

Gastbijdrage

De Boekenweek van 2019 met het thema De moeder de vrouw is volop bezig. Vele schrijvers van Lebowski bevinden zich verspreid over het hele land om je te ontmoeten of je boek te signeren. Johan Fretz is druk bezig met zijn 'toritour'en bevindt zich deze week overal en nergens, grote kans dus dat 'ie ook bij jou in de buurt is. Verder spreken Robert Vuijsje, Roxane van Iperen, Antoinette Beumer en Annemarie Haverkamp over hun recent verschenen werk, en zijn er nog genoeg andere gesprekken, lezingen en interviews om je de komende week in ieder geval niet te hoeven vervelen.
 

Zaterdag 23 maart: Schrijfster Sarah Sluimer is vanaf 20:00 uur bij boekhandel Linnaeus te vinden voor een gesprek over moederschap. Hier spreekt ze met Lynn Berger, en Sheila Heti, die het boek Moederschap schreef. Reserveer als je erbij wil zijn.  

Johan Fretz houdt deze week een 'toritour'! Die begint op zaterdag, en daarom is hij van 14:00 tot 15:00 uur te gast bij boekhandel Libris Venstra in Amstelveen, waar je hem kunt ontmoeten.

Daarna, vanaf 17:00 uur, zal Johan te vinden zijn in boekhandel het Leesteken in Purmerend.
 

Zondag 24 maart: Bevind je je meer richting het zuiden? Vanaf 11:30 is Elke Geurts, schrijfster van de roman Ik nog wel van jou, in Centre Céramique in Maastricht om geïnterviewd te worden en in gesprek te gaan met andere schrijvers.

Vanaf 14:00 uur is Johan Fretz bij boekhandel Laan in Castricum.

Ook om 14:00 uur: Robert Vuijsje wordt geïnterviewd door Jasper Henderson over Salomon's oordeel bij Paagman in Den Haag. 


Maandag 25 maart: van 20:00 tot 22:00 is Jessica van Geel, de schrijfster van I love you, Rietveld, te vinden in boekhandel Jansen & de Feijter in Velp voor een interview. Reserveer als je erbij wil zijn!
 

Dinsdag 26 maart: De dinerlezing van Boekhandel Het Logboek in Meursinge in Westerbork op dinsdag 26 maart staat dit keer in het teken Johan Fretz. De lezing begint om 20.00 uur. Mee-eten kan ook. Meer informatie op www.hetlogboek.org.

Heleen van Royen treedt op in het Kennemertheater te Beverwijk over het boekenweekthema De Moeder De Vrouw. Met filmfragmenten uit de film over haar moeder. Maar ook over Sexdagboek natuurlijk. Gerard Alderliefste maakt muziek, twee drankjes en een hapje inbegrepen.


Woensdag 27 maart: Van 20:00 tot 22:00 is Hugo Borst voor lezingen en ontmoetingen in Zeist, bij bibliotheek Idea. Hij praat hier over de twee boeken die hij schreef over de vrouw die hem het leven schonk, Ma en Ach moedertje.
 

Donderdag 28 maart: Chris Polanen is van 19:00 tot 20:15 uur in gesprek met Aafke Romeijn bij Linaeus Live bij OBA Linnaeus in de Linnaeusstraat Amsterdam.

Vanaf 19:30 is Johan Fretz bij CODA in Apeldoorn voor een bijzondere lezing.


Vrijdag 29 maart: Johan Fretz is vanaf 19:30 uur te gast bij boekhandel Marinus van Kralingen in Breukelen.

Van 20:00 tot 22:00 kun je naar een literair café met Annemarie Haverkamp in de koppelkerk in Bredevoort.


Zaterdag 30 maart: Om 14:00 uur is Johan Fretz te gast bij boekhandel Blokker in Heemstede voor een lezing en ontmoeting.

Robert Vuijsje bezoekt vanaf 15:30 uur boekhandel Libris Venstra in Amstelveen om over zijn net verschenen roman Salomon's oordeel te praten. Mis het niet!

Van 15:30 tot 17:00 uur is Antoinette Beumer in bibliotheek Centrum in Deventer om over haar bekroonde roman Mijn vader is een vliegtuig te praten. 

Roxane van Iperen is vanaf 20:00 uur te gast bij de boekenweekavond van boekhandel Post Scriptum in Schiedam. Vorig jaar kwam haar boek 't Hooge Nest uit. 

Vanaf 20:00 uur is er het Boekiebal bij Natlab in Eindhoven, met onder andere Johan Fretz.


Zondag 31 maart: Reis gratis het hele land door voor nog meer mooie literaire evenementen met je boekenweekgeschenk!


Gepost in: current affairs op 2019-03-22

Door Gastbijdrage


Ook van Gastbijdrage

LIVEBLOG: Lebowski in tijden van lockdown

Schrijvers reflecteren op de tijd. Dit liveblog wordt regelmatig aangevuld met verse artikelen, interviews, columns, livestreams, online workshops en concerten, voorleesfragmenten, filmpjes en cartoons. 


Vier Keti Koti met de mooiste romans over Suriname

Op 1 juli 1863 schafte het Koninkrijk der Nederlanden de slavernij af in Suriname en op de Nederlandse Antillen. Daar wordt jaarlijks bij stilgestaan op de feestdag Keti Koti, te vertalen als 'Ketenen Gebroken'. Het is een belangrijk moment voor viering en herdenking, in Suriname én Nederland.

Dit jaar zijn alle publieke festiviteiten afgelast. Lebowski tipt daarom de mooiste boeken over Suriname. Daarin kun je - ook na vandaag - blijven lezen, herkennen en ontdekken.   
recente posts

Erkenning

Erkenning

Jonah Falke
Gepost op: 2020-07-02 in: faits divers
Gepost op: 2020-07-02 in: current affairs
Normaal?

Normaal?

Elke Geurts
Gepost op: 2020-07-01 in: faits divers