Een slooppartij in de Telefoonstraat  (Jeroen Blankert)

Een slooppartij in de Telefoonstraat (Jeroen Blankert)

Gastbijdrage

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws. Deze week gaat dit nieuws over een man die de inboedel van een huis in Roosendaal vernielde.

Een 32-jarige man uit Dordrecht heeft woensdagavond een woning in de Telefoonstraat in Roosendaal vernield. De politie kreeg rond 18.30 uur een melding over het incident. Het zou gaan om de woning van de ex-partner van de man. Na het vernielen van de inboedel is hij uit de woning vertrokken. Agenten hebben de verdachte aangehouden in de Spoorstraat in Roosendaal. De man zit nog vast en wordt donderdag gehoord in een politiecellencomplex. (Nu.nl)

'Na het vernielen van de inboedel is hij uit de woning vertrokken.' Wat zou dat precies betekenen? Een inboedel bestaat meestal uit een heleboel onderdelen. Vaak is dat bijvoorbeeld een vrij grote kast, soms mooi maar ook vaak lelijk, een televisie, een bankstel, een tafel met daaromheen vier of meer stoelen die de ene keer heel zwaar en stevig zijn, maar ook vaak genoeg heel krakkemikkig. Een bijzettafeltje treffen we ook vaak aan in een inboedel en misschien een prent of twee aan de muur. En dan staan in een andere kamer of kamers nog wat bedden en een kledingkast. In de keuken is bijna altijd wel een koelkast en een fornuis te vinden. Sommigen zijn van mening dat een fornuis niet bij de inboedel hoort, dus dat hoeft in dat geval niet vernield. En een inbouwkast ook niet, dus die kan ook gespaard blijven. En dan zijn er ook woningen die veel meer inboedel hebben en misschien veel meer kamers. Hoe dan ook kan dat vernielen van een inboedel nog best wat voeten in de aarde hebben. Zo'n loodzware salontafel! Van eikenhout! En uit films weten wij dat het openscheuren van een kussen nog wel te doen is met behulp van een scherp voorwerp, maar een beetje stevig matras met springveren en ademend traagschuim, overtrokken met een onverwoestbare tijk, dat lijkt ons geen sinecure.

Nee, we denken dat deze bruut daar nog heel wat werk aan heeft gehad. Dat praat het niet goed hoor, helemaal niet. Integendeel zelfs! Uit woede een schop tegen een tafeltje geven of tegen een wrakkig kastje, zodat het helemaal uit elkaar spat, dat kunnen we ons nog voorstellen. Maar daarvan schrik je toch zo dat je er gelijk mee ophoudt. En wat ook raar is, is dat er niemand de politie belde tijdens deze eindeloze slooppartij, terwijl het zich toch nota bene allemaal in de Telefoonstraat afspeelde! Er gebeuren soms rare dingen, zoveel is zeker. 


Gepost in: faits divers op 2019-09-25

Door Gastbijdrage


Ook van Gastbijdrage

LIVEBLOG: Lebowski in tijden van lockdown

Schrijvers reflecteren op de tijd. Dit liveblog wordt regelmatig aangevuld met verse artikelen, interviews, columns, livestreams, online workshops en concerten, voorleesfragmenten, filmpjes en cartoons. 


Lees hier 'Ze ligt hier niet', het winnende verhaal van WriteNow! 2020 Nijmegen (door Jared Meijer)

De 24-jarige Jared Meijer wint met zijn verhaal 'Ze ligt hier niet' de Nijmeegse voorronde van schrijfwedstrijd WriteNow! 2020. De jury, bestaande uit voorzitter Anne-Fleur van der Heiden, NRC-recensent Thomas de Veen en Lebowski-redacteur Saskia Veen, koos uit 89 inzendingen deze tekst als beste van de voorronde: 'Een verhaal met een fijne dynamiek, een goede afwisseling in tekst en dialoog en concrete details. (...) Dat binnen een setting die absurd en conceptueel is, ook nog in enkele pennestreken een familieverhaal wordt opgetekend, getuigt van vakmanschap. (...) Grappig, nostalgisch, droevig, vol verbeeldingskracht.'
recente posts

Gepost op: 2020-05-29 in: current affairs
Verkiezingen

Verkiezingen

Jonah Falke
Gepost op: 2020-05-28 in: faits divers
Vrij

Vrij

Elke Geurts
Gepost op: 2020-05-26 in: faits divers