Het boerenpaadje

Het boerenpaadje

Timo Bruijns

Timo Bruijns droeg tijdens de veiling voor De Nieuwe Boekhandel een viertal korte prozastukjes voor, oud en nieuw werk. In vier vrijdagen verschijnen deze stukjes van zijn hand op het Lebowski Blog.

Een café aan de Zeedijk. Iedereen was lazarus en geil. Zelfs de dieren. Bij de flipperkast neukte de ene hond de andere. De barvrouw kieperde een emmer sop over hun koppen om ze uit elkaar te krijgen. Het hielp. Toen brak er een vechtpartij uit. Een kerel met oren als eierenkoeken deelde een paar rake tikken uit. Er was bloed, maar niet genoeg om de politie te bellen. Of een ambulance. Ik had mijn zakken vol en wilde opstappen. Op dat moment kwam ze binnengelopen. Veel make-up, een rode korte jurk. Ze zag eruit als een Colombiaanse temeijer en kwam naast me zitten.
‘Waar kom je vandaan?’ vroeg ik.
‘Uit Colombia,’ zei ze.
‘Wat doe je?’
‘Ik ben hoer.’
Ze nam me mee. Haar appartement lag een paar straten verderop. In de kamer liep een kat rond in een blauw babypakje. Ze schonk wodka voor ons in en zette de tv aan. We zwegen en keken naar de herhaling van het Sportjournaal. Een wielrenner vloog in het ravijn en kwam levend weer naar boven. Daarna leidde ze me naar haar kamer.
‘Wat wil je?’ vroeg ze.
‘Het boerenpaadje’, zei ik.
Ik kroop op haar en ze liet me gaan. Toen ik klaar was viel ik in slaap. Ik droomde dat mijn vader achter me aan zat met een slagersmes.
Het was licht toen ik mijn ogen opende. Sliep ze nog? Ik legde honderd euro op een tafeltje en liep de deur uit. Buiten motregende het. Ik trok mijn kraag op en keek omhoog. Ze stond voor het raam en zwaaide. Over drie kwartier moest ik op mijn werk zijn.


Gepost in: proza op 2019-11-01

Door Timo Bruijns

Timo Bruijns (1979) is schrijver, journalist en werkzaam in het mediateam van Ajax. In 2011 verscheen zijn boek Amsterdam-Verona: Dagboek d'Italia 2010. In 2014 won hij de finale van Manuscripting met het eerste hoofdstuk van Bloed is dikker dan water.


Ook van Timo Bruijns


Werkbelevingsonderzoek

Timo Bruijns droeg tijdens de veiling voor De Nieuwe Boekhandel een viertal korte prozastukjes voor, oud en nieuw werk. In vier vrijdagen verschijnen deze stukjes van zijn hand op het Lebowski Blog.
recente posts

Gepost op: 2020-07-09 in: proza
Poging

Poging

Jonah Falke
Gepost op: 2020-07-09 in: faits divers
Mascha Kaléko

Mascha Kaléko

Karolien Berkvens
Gepost op: 2020-07-08 in: faits divers
Kracht

Kracht

Elke Geurts
Gepost op: 2020-07-08 in: faits divers