If you suck pussy, you'll suck anything

If you suck pussy, you'll suck anything

Erik Jan Harmens

Onderzoek wijst uit dat koffiedrinkers meer kans hebben op een langer leven. Waaróm het zo gezond is, is niet helemaal duidelijk. Koffie zit vol met polyfenolen, chemische verbindingen die mogelijk hartfalen en kanker voorkomen. Wetenschappelijk bewijs voor die claims ontbreekt, wél duidelijk is dat wie koffie drinkt op dat moment niet iets ánders drinkt dat wel bewezen slecht voor je is, zoals frisdrank met suiker.

Zo is ook niet bewezen dat beffen bevorderend is voor je gezondheid, maar terwijl je beft kun je niet roken, en de schadelijke effecten van roken, die zijn wél bewezen.

In de televisieserie The Sopranos gaat op een gegeven moment het gerucht dat de oude maffialeider, Uncle Junior, het bepaald geen straf vindt om zijn vrouw te likken. Hij legt haar uit waarom dit een geheim moet blijven: ‘They think if you suck pussy, you’ll suck anything. It’s a sign of weakness.’

Waar Uncle Junior aan voorbijgaat is dat je ook dominant kunt beffen. Dat ze je hijgend bij de haren grijpt om je de goede kant op te leiden, als een boer die een koppige geit de stal intrekt, maar dat je je dan losschudt en daar beneden je eigen feestje gaat bouwen. Beffen als een baas, noem ik dat.

Ik ben me zo bewust van de schadelijke effecten van roken, dat ik als ik aan een sigaret denk gelijk daarna denk aan de dood. Zodra ik ook maar denk aan inhaleren, denk ik aan mijn laatste adem uitblazen. Zo heb ik er dus helemaal geen zin meer in. Niet in roken, en ook niet in beffen.


Deze hele week doet Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Afgelopen nacht ging het over beffen als een baas.


Gepost in: proza op 2017-07-12

Door Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, vier romans, waaronder het succesvolle en autobiografische Hallo muur, en een kinderboek. Op dit moment schrijft hij beschouwingen over een bestaan zonder verdoving en de roes, die worden gepubliceerd in Trouw. In augustus 2018 verscheen de opvolger van Hallo muur: Door het licht. Na zes jaar verscheen in november 2019 voor het eerst weer een dichtbundel van Erik Jan Harmens: kom.


Ook van Erik Jan Harmens

'Wie ik liefheb gaat heen': we nemen afscheid van de Poëzieweek met dichters Johannes van der Sluis en Erik Jan Harmens

De laatste Poëzieweek komt vandaag tot zijn einde. We nemen afscheid van de Gedichtendag en het poëziegeschenk, maar gelukkig nooit van de poëzie. Om ons verdriet te verzachten hebben we een paar gedichten verzameld over afscheid en afscheid nemen. Lees op hieronder de prachtige gedichten van Erik Jan Harmens en Johannes van der Sluis.


Lebowski blikt terug: 2019 in lijstjes van Lebowski-auteurs

Ook dit jaar vroegen we onze auteurs weer om eindejaarslijstjes met ‘al het andere dan boeken’. Dit resulteerde in lijstjes die ons laten terugblikken op het afgelopen jaar, en die ons vol inspiratie of met gulle lach (of allebei) het nieuwe jaar insturen. Met bijdragen van Kluun, Anneleen Van Offel, Anne Eekhout, Marion Pauw, Fleur van Groningen, Erik Jan Harmens, Joost Vandecasteele, Susan Smit, Martijn Simons, Stefano Keizers en Emily Reekers.
 
recente posts