In het postkantoor

In het postkantoor

Tim Foncke

'Dag meneer.'
     'Dag mevrouw. Eén postzegel graag.'

'Het is goedkoper als u ze per tien koopt.'
     'Tien postzegels zijn goedkoper dan één zegel?'
     'Dat niet, maar als u een velletje van tien koopt, krijgt u korting. En zo bent u ook een eventuele prijsstijging voor.'
     'Ik heb er maar één nodig.'
     'Ja, maar je zult er later toch ook nog eens nodig hebben?'
     'Heeft u een man, mevrouw?'
     'Ja...'
     'Stel dat een hoer tegen uw man zegt: "Je krijgt korting als je mijn negen vriendinnen erbij neemt." Wat moet uw man met tien hoeren? Eén hoer vindt hij prima.'
     'Meneer, ik -'
     'De meneer wil graag één postzegel. Dit is een postkantoor. Als ik waanzinnig was zou ik een postzegel vragen bij de slager.'
     'Oké. Alsjeblieft. Da's 79 cent.'
     '79 cent?! Da's godverdomme enorm duur. Kan ik geen korting krijgen?'
     'Meneer, ik zeg net dat u -'
     'Chillen, bitch, ik gekscheerde maar wat. Je moet mij niet leren gekscheren. Zo heb ik vanmorgen mijn borsthaar geschoren in de vorm van het Atomium. Vaak scheer ik het in de vorm van één bol, maar ik geef mezelf korting als ik die andere bollen erbij neem.'
     'Meneer, er staan wachtenden achter u, kunnen we afrekenen?'
     'Hier heb je 80 cent, fooi inbegrepen. Ik zal aan jou denken als ik aan deze zegel lik.'
     'Het is een zelfklevende.'
     'Dat bedoel ik.'

 

 


Gepost in: proza op 2016-04-12

Door Tim Foncke

Ex-komiek Tim Foncke (Aalst, 1978) schreef De geachten (briefroman) en Het leven is goed als je niet deelneemt (verzamelde brieven 2009-2011) en werkt als tekstschrijver voor diverse tv-programma’s. Hij tourde samen met Herman Brusselmans door Vlaanderen met het programma God is klein geschapen. Zijn laatste roman verscheen onder dezelfde titel.


Ook van Tim Foncke

Nat en halfgroen

Dit jaar word ik alles bij elkaar 40. Een leeftijd waarop mensen die het allemaal niet meer weten een motorfiets kopen, schaalmodellen van de toren van Pisa maken van lucifers of een affaire beginnen. Niet dat ik het allemaal weet, maar in die richtingen heb ik geen plannen. Ik bezit geen rijbewijs en ik hoef geen schaalmodel te maken om te beseffen dat ik een rechte toren van Pisa ben. Gelukkig wordt de toren regelmatig bestegen, waardoor ik evenmin een affaire riskeer. 


Het beste van 2017: eindejaarslijstjes van Lebowski-auteurs

Ook wij van Lebowski zijn suckers voor eindejaarslijstjes. Omdat er al genoeg boekenlijstjes verschijnen, geven deze tien auteurs top 3's van al het andere (en vooruit, er staat ook één boekenlijstje bij). Zie hier, het beste uit 2017 van Lebowski-auteurs!
 
recente posts