Inbreken in een schuur (Jeroen Blankert)

Inbreken in een schuur (Jeroen Blankert)

Guest

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar wel vrij onbelangrijk nieuws.
Vandaag: Aan de Wederiktuin in Breda heeft de politie maandagnacht twee inbrekers opgepakt op verdenking van een inbraak in een schuur. 

Aan de Wederiktuin in Breda heeft de politie maandagnacht twee inbrekers opgepakt op verdenking van een inbraak in een schuur. 

Tja, er werden dus twee inbrekers op heterdaad betrapt betrapt bij het inbreken in een schuur. Wat voor soort schuur stond er niet bij. Misschien was het een schuur vol goudstaven, maar waarschijnlijk niet. Meestal staat er in een schuur wat tuingereedschap, een roestige grasmaaier of een half-kapotte tractor. Ze waren beiden rond de veertig, die mannen, en in het bezit van inbrekersgereedschap. Twee mannen van rond de veertig die er om twee uur 's nacht op uit gaan, op weg naar een schuur, dat heeft toch iets zieligs. 

Maar we weten ook niet waar het gereedschap uit bestond. Wellicht een breekijzer.  Maar misschien ook een boormachine. Of zelfs schroevendraaiers in allerlei formaten, in een mooi bewerkt foedraal. Een loodzware hamer met antlipsteel. Een metalen stormram. Dynamietstaven. Lasergestuurde thermische lansen die zich, geruisloos en met gemak door zeven centimeter dik kwaliteitsstaal heen boren, geavanceerde luisterapparatuur om cijfersloten open te krijgen, een strak zittend, slank afkledend, zwart sportkostuum en zeer soepele geluidloze sluipschoenen, een horloge met ingebouwde politieradio, een  zeer sterk schijnende superzaklamp, die ook heel zacht en dichtbij kan worden afgesteld. En dat alles in een spatwaterdichte goedzittende kekke rugzak met parachute en vijf verschillende paspoorten, plaksnorren, een kleine maar zeer snelle motorfiets en een snowboard, zodat, wanneer de inbraak in het schuurtje is afgerond, ze zich razendsnel naar iedere willekeurige plek op aarde kunnen snellen om daar de buit te verdelen.

 

'En dat alles in een spatwaterdichte goedzittende kekke rugzak met parachute en vijf verschillende paspoorten, plaksnorren, een kleine maar zeer snelle motorfiets en een snowboard'

 

Nou ja buit: misschien was het schuurtje helemaal geen schuurtje, maar de geheime ingang van een enorme ondergrondse bunker waarvan het enorme gangenstelsel zich onder heel Europa vertakte, en waarin plannen zo snood werden gesmeed dat alle andere snode plannen daarbij in het niet vielen en als mieren onder de voetzool van een boosaardig Nijlpaard waren, op het punt vermorzeld te worden. Heel misschien hadden deze twee mannen zojuist het luik van de bunker voor altijd dichtgelast en daarmee de toekomst van de wereld veilig gesteld! Maar ze houden hun monden stijf dicht, kijken elkaar veelbetekenend aan en nemen veel later hun geheim mee in hun graf.  Wat nou ‘een schuur?’

 

Jeroen Blankert is ex-drummer, kunstschilder en uitbater van cultureel café De Nieuwe Anita, waarvoor hij de laatste vijf jaar bijna iedere dag een korte wervende, grappige of diepzinnige tekst op Facebook schreef, ter lering en vermaak van de gasten. Nu inzake current affairs op het Lebowski Blog.


Gepost in: current affairs op 2018-11-14

Door Guest

Blogs geschreven door gastbloggers...


Ook van Guest

De besteklade sorteren (Jeroen Blankert)

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar wel vrij onbelangrijk nieuws.
Vandaag: Wetenschappers zijn een project gestart om de genomen van alle 1,5 miljoen soorten levende wezens vast te leggen. Het zogeheten Earth BioGenome Project (EBP) moet binnen tien jaar zijn afgerond. De kosten worden geschat op 4,1 miljard euro.


Naar kinderen luisteren (Jeroen Blankert)

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar wel vrij onbelangrijk nieuws.
Vandaag: Kristel Verbeke, die zeventien jaar lang dagelijks met kinderen werkte als zangeres van K3, vindt dat volwassenen te weinig doen met de mening van kinderen.
recente posts

Avontuur

Avontuur

Elke Geurts
Gepost op: 2021-04-12 in: current affairs
INSPIRATIE

INSPIRATIE

Elke Geurts
Gepost op: 2021-04-03 in: faits divers
Gepost op: 2021-03-17 in: faits divers
Gepost op: 2021-03-12 in: current affairs