Lebowski tipt (1/2): De Vertellers van Helmers (Café Helmers)

Lebowski tipt (1/2): De Vertellers van Helmers (Café Helmers)

Anonymous

De Vertellers van Helmers | Maandag 30 september | Café Helmers | 20:00

 

Vijf keer per jaar nodigen Gilles van der Loo en Jan van Mersbergen rasvertellers uit, die hun favoriete verhalen voordragen uit het hart en toch binnen de perken. Opwinding, ontroering, nacho’s en bier. Vanavond dragen o.a. Chris Polanen en Anne Eekhout iets voor! Om je goed voorbereiden op deze avond lees je hier wat over de auteurs.

***

Chris Polanen (1963) is dierenarts in Amsterdam-Zuidoost. De in Suriname geboren en getogen auteur kwam op twintigjarige leeftijd naar Nederland en begon te schrijven om met zijn heimwee naar Suriname om te gaan. Hij schrijft columns en korte verhalen die zowel in Suriname als in Nederland verschijnen. Waterjager is zijn debuutroman. In Waterjager schept Polanen een exotische, droomachtige wereld en neemt hij de lezer mee in een wervelend verhaal over broederliefde, ontheemding en verlangen. Lees ook nog even het interview met Chris in Het Parool.

Over Waterjager: 
Paramaribo, ergens in de nabije toekomst. Na een dijkdoorbraak is de stad onder water komen te staan. De bewoners zijn weggetrokken: alleen de goudzoekers, vissers en prostituees zijn gebleven. De stad wordt geregeerd door eigen wetten, met in het middelpunt Jean Christoph, die met harde hand de orde probeert te bewaren.

Dan verschijnt zijn broer Joshua in de stad. Twintig jaar eerder vertrok hij met zijn moeder naar Nederland, op de vlucht voor het water. Hij heeft er nooit kunnen aarden en probeert nu een thuis te vinden in het land van zijn jeugd. Joshua wordt ondergedompeld in een chaotische samenleving waarin het recht van de sterkste geldt. Hij maakt kennis met flamboyante figuren als de mysterieuze Aparecida, de melancholische zanger Eddy en de gewelddadige tweelingbroers Roy en Ray. Ambrose, een overleden jongen die in hun dromen verschijnt, doet verontrustende voorspellingen. Als de situatie in de stad steeds grimmiger wordt, verandert Joshua's zoektocht naar een thuis in een spirituele ontdekkingsreis naar de zin van het leven.

***

Anne Eekhout schreef Dogma, Op Een Nacht, Nicolas en de verdwijning van de wereld. Dogma werd genomineerd  voor de Bronzen Uil en kwam op de longlist van de AKO-literatuurprijs en Op een Nacht werd genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs. Haar volgende boek verschijnt bij Lebowski. Lees hier de prachtige reacties op haar meest recente roman, Nicolas en de verdwijning van de wereld

Over Nicolas en de verdwijning van de wereld: 
Nicolas heeft alle stripboeken over De Adelaar, een superheld die het opneemt tegen bovennatuurlijk sterke vijanden, al honderd keer gelezen. Zijn vader werkt hard, zijn moeder heeft haar eigen problemen en is vaak onbereikbaar voor Nicolas. Op een doodgewone dag komt er een verontrustende boodschap: een zwart gat is onderweg naar de aarde en zal waarschijnlijk de hele mensheid wegvagen. Nicolas besluit net als De Adelaar alles op alles te zetten om de ramp af te wenden en zo zijn pasgeboren zusje een kans te geven om te leven.


Gepost in: current affairs op 2019-09-30

Door Anonymous


Ook van Anonymous

Het plein (Ananda Serné)

Ananda Serné schreef een kerstverhaal dat zich afspeelt net boven de poolcirkel, waar een klein dorpje wordt geteisterd door grote dromen.


Vosje, een kerstverhaal (Bodil de la Parra)

Bodil de la Parra licht die avond uit, vele jaren geleden, toen ze nog op de theaterschool zat en uitgenodigd werd op een hip kerstdiner waar de dresscode 'extravagant' was. Het bleek al gauw dat andere gasten dat kledingvoorschrift iets serieuzer hadden genomen dat zij. Een kerstverhaal.
recente posts

Gepost op: 2020-02-13 in: current affairs
Suriname

Suriname

Jonah Falke
Gepost op: 2020-02-13 in: faits divers
Verhalen

Verhalen

Elke Geurts
Gepost op: 2020-02-12 in: faits divers