Lebowski tipt (2/2): Notes of a Dirty Old Man

Lebowski tipt (2/2): Notes of a Dirty Old Man

Gastbijdrage

Notes of a Dirty Old Man | Maandag 30 september | Bar Bukowski | 20.00 uur 

Vanavond treden Ivo Victoria en Anne Moraal bij Notes of a Dirty Old Man in bar Bukowski. Een literaire avond waar nieuw talent en gevestigde namen de gelegenheid hebben om voor te dragen uit eigen werk. Om beslagen ten ijs te komen lees je hier wat over de auteurs en hun boeken.

*** 

UPDATE: Ivo Victoria heeft helaas afgezegd vanwege De Griep. Volgende keer beter.

Van de Vlaamse schrijver Ivo Victoria verscheen onlangs zijn vijfde roman Alles is OKÉ, een roman over een dementerende moeder en over mevrouw Stevens, die erg veel van de moeder weg heeft.  Luister bijvoorbeeld onderweg nog even deze podcast, waar Ivo in gesprek gaat met zijn redacteur Jasper Henderson.

Over Alles is OKÉ:
Ieder mens heeft ten minste één verhaal dat zegt: dit ben ik. Dit is het verhaal van mevrouw Stevens. Tegenwoordig slijt ze haar dagen in een flat, terwijl de spinnen in haar hoofd alles langzaam wegvreten wat haar dierbaar was. Maar ooit was ze een bevlogen lerares die besloot op te staan tegen het onrecht dat haar werd aangedaan door de demonische schooldirecteur Pauwels. Uit alle macht probeert haar zoon deze geschiedenis om te smeden tot een heroïsche tragikomedie, voordat die voorgoed met haar verdwijnt.

***

Van Anne Moraal verscheen Honden huilen niet, een roman over verdriet en de pogingen daaraan te ontsnappen. Over haar boek schreef ze een artikel in Het Parool. Lees ook  even deze recensie in het NRC en kijk nog even tijdens het eten naar de uitzendig van Tijd voor Max waar Anne te gast is.

Over Honden huilen niet:
Jin-kyoung groeit op in Noord-Korea als kind van een beroemd wetenschapper. Na zijn dood stort Jins wereld in en wil ze maar één ding: ontsnappen aan haar verdriet. Dan wordt ze uitverkoren om te gaan werken in het enige Noord-Koreaanse restaurant in Europa en verruilt ze Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en centrum van haar wereld, voor Pyongyang, een restaurant in een voormalig buurthuis in Amsterdam Osdorp. Haar reisgenoten blijken allemaal hun eigen redenen te hebben om hun vaderland achter zich te laten - een plek waar sommigen nooit meer zullen terugkeren.

 


Gepost in: current affairs op 2019-09-30

Door Gastbijdrage


Ook van Gastbijdrage

Eigen Huis en Tuin, met Mick en Roel #5

Auteur Mick Johan (40) en zijn redacteur Roel van Diepen (39) zouden gaan wandelen in 't Twiske boven Amsterdam om te praten over Micks nieuwe boek, liefde, leven en death metal in tijden van corona. Dat ging niet door vanwege infectiegevaar. Nu proberen ze hier hun leven met hun jonge gezinnen in afzondering aan elkaar te mansplainen. 


LIVEBLOG: Lebowski in tijden van lockdown

Volg alle Lebowski-auteurs in tijden van thuisblijven. Dagelijks aangevuld met verse artikelen, interviews, columns, livestreams, online workshops en concerten, voorleesfragmenten, filmpjes en cartoons. 
recente posts

Gepost op: 2020-03-28 in: current affairs
Gepost op: 2020-03-27 in: current affairs
Fout in de coronacrisis

Fout in de coronacrisis

Steven de Jong
Gepost op: 2020-03-26 in: current affairs