Marion leest Karen Dionne

Marion leest Karen Dionne

Marion Pauw

Net als je geen goede kok kunt zijn als je niet van eten houdt, kan een schrijver niet zonder boeken. Ik deel graag mijn leeservaringen met jullie.

Karen Dionne - Dochter van het Moeras

Het thrillergenre is wat mij betreft totaal uitgemolken, maar heel af en toe komt er een schrijver met een echt origineel verhaal. Helena woont in een afgelegen gebied (daar gaan we weer) met haar onstuimige vader en ongelukkige moeder. Op een dag vertelt haar moeder haar dat ze gevangen wordt gehouden en weten ze te ontsnappen. Door de aanwijzingen van Helena wordt haar vader opgepakt. Twintig jaar later ontsnapt haar vader uit de gevangenis en gaat naar haar op zoek. Dit boek is spannend en fascinerend.


Gepost op 2019-01-21

Door Marion Pauw

Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving Pauw de Gouden Strop en de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller. Eerder verscheen bij Lebowski Publishers Hotel Hartzeer, met Susan Smit.


Ook van Marion Pauw

Marion Pauw vertelt het verhaal achter 'De experimenten' (UPDATE: nieuw einde toegevoegd!)

Marion Pauw vertelt waarom ze De experimenten schreef. Nu met update: de auteur voegde aan het einde van De experimenten nog een paar pagina's toe aan de nieuwe editie die afgelopen maandag verscheen. Waarom?

 


Lebowski blikt terug: 2019 in lijstjes van Lebowski-auteurs

Ook dit jaar vroegen we onze auteurs weer om eindejaarslijstjes met ‘al het andere dan boeken’. Dit resulteerde in lijstjes die ons laten terugblikken op het afgelopen jaar, en die ons vol inspiratie of met gulle lach (of allebei) het nieuwe jaar insturen. Met bijdragen van Kluun, Anneleen Van Offel, Anne Eekhout, Marion Pauw, Fleur van Groningen, Erik Jan Harmens, Joost Vandecasteele, Susan Smit, Martijn Simons, Stefano Keizers en Emily Reekers.
 
recente posts

Erkenning

Erkenning

Jonah Falke
Gepost op: 2020-07-02 in: faits divers
Gepost op: 2020-07-02 in: current affairs
Normaal?

Normaal?

Elke Geurts
Gepost op: 2020-07-01 in: faits divers