Mediapersoonlijkheid (Jeroen Blankert)

Mediapersoonlijkheid (Jeroen Blankert)

Anonymous

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar dan wel vrij onbelangrijk nieuws. 

Het huwelijk van Nicolas Cage en zijn ex-vrouw Erika Koike duurde vier dagen en dat is volgens Koike genoeg om Cage alimentatie te laten betalen. Volgens rechtbankstukken in handen van TMZ heeft ze dat verzoek bij de rechter ingediend.

Wij hopen nooit een beroemd acteur te worden die na een huwelijk van vier dagen alimentatie moet gaan betalen. De kans dat wij nog een beroemd acteur worden is trouwens zeer klein. Eigenlijk uitgesloten. We zijn nog niet eens een niet-beroemd acteur. Überhaupt geen acteur. Het is natuurlijk wel zo dat er tegenwoordig allerlei mensen opeens iets beroemds worden dat ze nooit hadden verwacht te zullen zijn. Bijvoorbeeld een ‘mediapersoonlijkheid’. Er is dus nog een kans dat we een mediapersoonlijkheid kunnen worden. Daar ben je nooit te oud voor. Er is een mevrouw van honderdtwee die een vrije val vanuit een vliegtuig gaat maken. We zagen het op een filmpje, dus die mevrouw is nu ook al een soort mediapersoonlijkheid geworden. We vinden het wel een beetje zielig voor de acteurs, dat ze zo worden omringd voor mediapersoonlijkheden van honderdtwee, die niet jarenlang hebben hoeven ploeteren voor de camera, en die dus eigenlijk helemaal geen vak hebben geleerd, maar die gewoon een beetje gratuit uit een vliegtuigtuig springen en daar goede sier mee maken. En over goed gesproken: het was voor een goed doel, die sprong. Ook dat vinden we vreemd: enge en gevaarlijke dingen doen voor een goed doel. Mensen kunnen toch gewoon geld geven aan een goed doel, zonder dat daar een hoogbejaarde, aanstormende mediapersoonlijkheid iets gevaarlijks of geks voor hoeft te doen? Wij geven graag aan goede doelen, en nog liever geven wij geld als er daarvoor niemand met een hele dikke buik die we zouden moeten kennen in de brandende zon een kale berg op gaat fietsen.

Het is niet eenvoudig, dat blijkt steeds maar weer. En ondertussen weten we ook nog niet hoe dat zit met Nicolas, die al zo lang beroemd is, en zijn voormalige vrouw.  Want ook al staan ze dagelijks in de tabloids: weten wij veel wat die twee hebben afgesproken of van elkaar verwachtten voordat ze het huwelijksbootje in stapten? Hopelijk hielden ze toch op zijn minst even van elkaar. 


Gepost in: current affairs op 2019-04-24

Door Anonymous


Ook van Anonymous

Het plein (Ananda Serné)

Ananda Serné schreef een kerstverhaal dat zich afspeelt net boven de poolcirkel, waar een klein dorpje wordt geteisterd door grote dromen.


Vosje, een kerstverhaal (Bodil de la Parra)

Bodil de la Parra licht die avond uit, vele jaren geleden, toen ze nog op de theaterschool zat en uitgenodigd werd op een hip kerstdiner waar de dresscode 'extravagant' was. Het bleek al gauw dat andere gasten dat kledingvoorschrift iets serieuzer hadden genomen dat zij. Een kerstverhaal.
recente posts

Gepost op: 2020-02-13 in: current affairs
Suriname

Suriname

Jonah Falke
Gepost op: 2020-02-13 in: faits divers
Verhalen

Verhalen

Elke Geurts
Gepost op: 2020-02-12 in: faits divers