Naar kinderen luisteren (Jeroen Blankert)

Naar kinderen luisteren (Jeroen Blankert)

Guest

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar wel vrij onbelangrijk nieuws.
Vandaag: Kristel Verbeke, die zeventien jaar lang dagelijks met kinderen werkte als zangeres van K3, vindt dat volwassenen te weinig doen met de mening van kinderen.

Ook het beeld door Jeroen Blankert

 

Kristel Verbeke, die zeventien jaar lang bij K3 zong, vindt dat we meer naar kinderen moeten luisteren. Tja, dat is best een opvallende uitspraak van iemand aan wie kinderen zélf al zo lang onafgebroken nonstop de hele tijd zijn blootgesteld. We zijn best blij dat men vroeger onze mening niet zo serieus nam, anders lagen we nu nog  volgevreten op een bank naar Pipo de Clown te kijken, niet in staat de televisie op een ander net te zetten, want lezen en getallen herkennen hadden we nooit geleerd, net zomin als afwassen, veters strikken, naar bed gaan, opstaan, aankleden, zakken cement sjouwen in de fabriek, kruipen door smalle mijnschachten, in een stoffig naaiatelier spijkerbroeken in elkaar zetten  en noem maar op. Van die dingen die later in het leven zo bruikbaar zijn. We zouden nog steeds bezig zijn diepe kuilen te graven in een door moeder zojuist met zorg aangelegd bloembed, de bast van levende bomen met een belachelijk scherp mes af te pellen, pissebedden te overgieten met benzine en aan te steken, oude mensen met 'je' aan te spreken, aan tafel smakkend en met open mond keihard door anderen heen te praten, terwijl we  voorover hangend met de arm om het bord met een lepel de met zorg bereidde kostelijke gerechten naar binnen propten, om halverwege de maaltijd scheten latend op te staan om voor de buis neer te ploffen, zonder dat de hond was uitgelaten of de kattenbak was verschoond, terwijl in de gang al een week de ongeopende sporttas stond met daarin het vochtige voetbalshirt, een natte handdoek, modderige schoenen en een bananenschil. We zouden in de verkeerde trein stappen zonder kaartje, niet naar school gaan en wel onvoldoendes halen, veel chips te eten en dat wegspoelen met Cola, punkmuziek spelen, hasj roken, krankzinnige hoeveelheden bier drinken en allerlei baldadigheden uithalen. Nee, naar kinderen luisteren moet men niet overdrijven, net zomin als luisteren naar K3.

 

Jeroen Blankert is ex-drummer, kunstschilder en uitbater van cultureel café De Nieuwe Anita, waarvoor hij de laatste vijf jaar bijna iedere dag een korte wervende, grappige of diepzinnige tekst op Facebook schreef, ter lering en vermaak van de gasten. Nu inzake current affairs op het Lebowski Blog.


Gepost in: current affairs op 2018-10-31

Door Guest

Blogs geschreven door gastbloggers...


Ook van Guest

Lees Jilt Jorritsma's essay 'Onthoofd', bekroond met de Joost Zwagerman Essayprijs 2018

Lebowski-talentpooler Jilt Jorritsma wint de eerste Joost Zwagerman Essayprijs! Lees hieronder zijn indrukwekkende essay waarvan de aanleiding de beeldhouwwerken van Rodin waren die in het World Trade Center-puin gevonden werden. 


Inbreken in een schuur (Jeroen Blankert)

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar wel vrij onbelangrijk nieuws.
Vandaag: Aan de Wederiktuin in Breda heeft de politie maandagnacht twee inbrekers opgepakt op verdenking van een inbraak in een schuur. 
recente posts

Gepost op: 2020-04-03 in: current affairs
Hoop

Hoop

Jonah Falke
Gepost op: 2020-04-01 in: faits divers