Ouwe viezerik

Ouwe viezerik

Erik Jan Harmens

Twee jaar geleden werd Mick Jagger op het balkon van zijn hotelkamer in Zürich voor het eerst gefotografeerd samen met zijn nieuwe vriendin Melanie. Nu is hij terug in de stad; om te voorkomen dat hij opnieuw het slachtoffer wordt van paparazzi heeft hij zijn balkon vol laten zetten met… struiken.
 

Ze staan er in een aaneengesloten rij en onttrekken de kamer van de Stones-zanger aan het zicht. Er kleeft voor hem wel één nadeel aan: behalve de inkijk is ook zijn uitzicht naar de knoppen.

’s Avonds laat hangjongeren op Amsterdam CS verjagen door muziek uit De Efteling uit de luidsprekers te laten schallen, waaronder het Thema van de Indische Waterlelies, heeft ook één nadeel, namelijk dat ook ik na aankomst naar die kutmuziek moet luisteren.

Mick Jagger is 74, zijn vriendin Melanie 29. 45 jaar leeftijdsverschil maakt niet uit, hoor ik u denken. Liefde overwint alles. Maar als ik nu zou gaan daten met een schattig meisje van 2 zou u dat ongepast vinden, en die Mick komt er gewoon mee weg.

Tegenwoordig ben ik een ladies’ man, maar vroeger toen ik nog wel eens eenzaam was zocht ik op Tinder naar vrouwen van 27. Soms had ik beet, It’s a match! stond er dan op mijn scherm, jij en Destiny vinden elkaar leuk.

Meteen daarna hoorde ik nog eens ‘bwriep’, ten teken dat ik een berichtje had ontvangen. Ik kijken, maar wat bleek: Destiny had onze match alweer opgeheven en met de breuk was ook haar berichtje verdwenen. Wat had ze me geschreven? Zoek iemand van je eigen leeftijd, ouwe viezerik? Was dat haar boodschap? En had ze gelijk? 


Deze hele week doet Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Afgelopen nacht ging het over struiken op het balkon en de unmatch na de match. 


Gepost in: faits divers op 2017-09-26

Door Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, vier romans, waaronder het succesvolle en autobiografische Hallo muur, en een kinderboek. Op dit moment schrijft hij beschouwingen over een bestaan zonder verdoving en de roes, die worden gepubliceerd in Trouw. In augustus 2018 verscheen de opvolger van Hallo muur: Door het licht. Na zes jaar verscheen in november 2019 voor het eerst weer een dichtbundel van Erik Jan Harmens: kom.


Ook van Erik Jan Harmens

'Wie ik liefheb gaat heen': we nemen afscheid van de Poëzieweek met dichters Johannes van der Sluis en Erik Jan Harmens

De laatste Poëzieweek komt vandaag tot zijn einde. We nemen afscheid van de Gedichtendag en het poëziegeschenk, maar gelukkig nooit van de poëzie. Om ons verdriet te verzachten hebben we een paar gedichten verzameld over afscheid en afscheid nemen. Lees op hieronder de prachtige gedichten van Erik Jan Harmens en Johannes van der Sluis.


Lebowski blikt terug: 2019 in lijstjes van Lebowski-auteurs

Ook dit jaar vroegen we onze auteurs weer om eindejaarslijstjes met ‘al het andere dan boeken’. Dit resulteerde in lijstjes die ons laten terugblikken op het afgelopen jaar, en die ons vol inspiratie of met gulle lach (of allebei) het nieuwe jaar insturen. Met bijdragen van Kluun, Anneleen Van Offel, Anne Eekhout, Marion Pauw, Fleur van Groningen, Erik Jan Harmens, Joost Vandecasteele, Susan Smit, Martijn Simons, Stefano Keizers en Emily Reekers.
 
recente posts

Erkenning

Erkenning

Jonah Falke
Gepost op: 2020-07-02 in: faits divers
Gepost op: 2020-07-02 in: current affairs
Normaal?

Normaal?

Elke Geurts
Gepost op: 2020-07-01 in: faits divers