Scheerapparaat (Jeroen Blankert)

Scheerapparaat (Jeroen Blankert)

Gastbijdrage

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar dan wel vrij onbelangrijk nieuws. 

De politie heeft op woensdagmiddag aan de Backer en Ruebweg in Breda twee mannen aangehouden wegens verdenking van diefstal van scheerapparaten. Dankzij een alerte beveiliger kwam de politie het tweetal op het spoor.

De beveiliger alarmeerde de politie omdat hij twee mannen in het centrum had gezien die hij herkende van een mogelijke diefstal in Roosendaal. De politie had dit tweetal eerder op de dag, rond 15.00 uur, al gecontroleerd, maar toen kwamen er "geen bijzonderheden" naar voren, laat de politie weten.

Later in de middag kwamen de agenten de verdachten weer op het spoor. Ze controleerden de auto waarin het tweetal reed. Deze auto hadden ze bij de eerste controle niet bij zich. In de auto lagen vijf nog in de verpakking zittende scheerapparaten.

Wegens verdenking van diefstal is het tweetal van achtentwintig en dertig jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden.

*

Twee mannen zonder vaste woon- en verblijfplaats werden betrapt met vijf gestolen scheerapparaten. Ze hadden ook een auto. Nou ja, ze reden in een auto, misschien was die auto net zo min van hen als die scheerapparaten. 

Mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn vaak slecht geschoren. Misschien wilden ze dat probleem oplossen met die scheerapparaten. Er lagen er nog vijf in de auto maar het zou zomaar kunnen dat ze er al twee voor zichzelf hadden gebruikt. Dan waren het er eerst zeven. Aanvankelijk hadden ze misschien overwogen samen één scheerapparaat te gebruiken, eerst de een en daarna de ander. Maar dat werd niks. Wie mocht er dan eerst? Ze vonden het toch een beetje viezig. Mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats staan ook niet bekend om de frisheid hunner kinnen. Zeker niet als ze zich een tijd niet hebben geschoren. Het kwam er dus op neer dat ze zich allebei met een gloednieuw apparaat in de auto zaten te scheren. Het regende, daarom zaten ze binnen. Anders was het handiger geweest om elk bij een buitenspiegeltje te gaan staan, zodat ze goed konden zien wat ze deden. Nu moesten ze om de beurt in het binnenspiegeltje kijken. Gelukkig kenden ze elkaar al heel lang en reden ze al een eeuwigheid samen in die auto rond, hoewel die misschien niet van hun was. 

Na een tijdje waren ze beiden mooi glad geschoren en toen zagen ze pas hoe hun huid eraan toe was. Het langdurig in een auto zitten, het roken en het eten van slecht voedsel hadden duidelijke sporen nagelaten, en hun tronies waren bleek, droog en vlekkerig geworden. Een van hen had zelfs een korstje op zijn lip. Toch wilden ze nu de deuren langs met het gestolen waar. 'Kijk eens hoe glad hij scheert!' zouden ze dan zeggen. Maar nee, daar kwam de politie al, en ze werden ingerekend. Het had allemaal geen zin gehad. Verdorie.


Gepost in: current affairs op 2019-05-08

Door Gastbijdrage


Ook van Gastbijdrage

LIVEBLOG: Lebowski in tijden van lockdown

Volg alle Lebowski-auteurs. Dagelijks aangevuld met verse artikelen, interviews, columns, livestreams, online workshops en concerten, voorleesfragmenten, filmpjes en cartoons. 


Eigen Huis en Tuin, met Mick en Roel #7

Auteur Mick Johan (40) en zijn redacteur Roel van Diepen (39) zouden gaan wandelen in 't Twiske boven Amsterdam om te praten over Micks nieuwe boek, liefde, leven en death metal in tijden van corona. Dat ging niet door vanwege infectiegevaar. Nu proberen ze hier hun leven met hun jonge gezinnen in afzondering aan elkaar te mansplainen. 
recente posts