Smoothie (Jeroen Blankert)

Smoothie (Jeroen Blankert)

Anonymous

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar dan wel vrij onbelangrijk nieuws. 

https://www.nu.nl/eten-en-drinken/5796507/zo-maak-je-volgens-experts-een-perfecte-smoothie.html

Met een smoothie krijg je eenvoudig een extra portie groenten en fruit binnen. Experts leggen uit hoe je zelf dit gezonde drankje in elkaar draait.

'Smoothies zijn al een tijdje erg populair, zowel met fruit als met groenten,' vertelt Marleen Vriesenga, eigenaresse van een juice- en smoothiebar in de binnenstad van Utrecht. 'Je ziet smoothies steeds vaker in lunchrooms op de kaart staan.'

*

We willen niet oubollig klinken maar dingen die vroeger vrij gewoon waren, daar zijn nu allerlei specialisten voor nodig. We hadden het al eens over de barbecue maar ook koffiezetten is de laatste jaren iets geworden waardoor je danig in de war kan raken. Net als door smoothies. 

Je moet van nu goeden huize komen om bijvoorbeeld een eenvoudig doch voedzaam ontbijt op tafel te zetten. Koffie durven we eigenlijk al helemaal niet meer aan, dat laten we gewoon altijd doen. 

Stel je voor dat we fouten maken, dat we de koffie helemaal verpesten en dat het in geen velden of wegen voldoet aan de eisen en verwachtingen die in deze tijd aan koffie worden gesteld.

En dan dus die smoothies! Wat is een smoothie? Een glas met allerlei dingen er in. Het kan van alles zijn, maar als je er lukraak van alles in doet dan gaat het mis! Niet meer dan vijf dingen, dat is zeker. Dat zeggen ze zelf, de experts. En als het zoet moet kun je er veel vruchten in doen! Okido! Maar in het geval van hartig ik het goed om selderij te gebruiken, maar dat is wel heel vies, maar wel heel erg gezond en daar gaat het toch om bij een smoothie? Toch! Daar gaar het toch om? Toch? Of niet soms? Dat het juist heel gezond is? Dat je die gezondheid zo naar binnen klokt zonder dat het tijd kost? Volgens ons wel. Maar wij zijn ook geen expert.  Au contraire, om het maar eens deftig te zeggen. Stel je voor dat we dat wel waren, zodat we op een feestje konden zeggen, op de vraag 'En wat doen jullie?' Dat we dan minzaam kunnen zeggen: 'Wij zijn smoothie-expert.'

Wat een een prachtig leven, vervuld van trots, zouden we dan hebben! 

Maar helaas, het heeft niet zo mogen zijn. Wij weten van niks!


Gepost in: current affairs op 2019-03-27

Door Anonymous


Ook van Anonymous

Het plein (Ananda Serné)

Ananda Serné schreef een kerstverhaal dat zich afspeelt net boven de poolcirkel, waar een klein dorpje wordt geteisterd door grote dromen.


Vosje, een kerstverhaal (Bodil de la Parra)

Bodil de la Parra licht die avond uit, vele jaren geleden, toen ze nog op de theaterschool zat en uitgenodigd werd op een hip kerstdiner waar de dresscode 'extravagant' was. Het bleek al gauw dat andere gasten dat kledingvoorschrift iets serieuzer hadden genomen dat zij. Een kerstverhaal.
recente posts

Gepost op: 2020-02-13 in: current affairs
Suriname

Suriname

Jonah Falke
Gepost op: 2020-02-13 in: faits divers
Verhalen

Verhalen

Elke Geurts
Gepost op: 2020-02-12 in: faits divers