Sneeuw (Jeroen Blankert)

Sneeuw (Jeroen Blankert)

Gastbijdrage

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar wel vrij onbelangrijk nieuws.
Vandaag: door de lage temperaturen moeten automobilisten hun ramen krabben en krijgen ook andere onderdelen van de auto het zwaar te verduren. NU.nl geeft enkele wintertips voor de auto.

*

Ja hoor, een handige tip om in deze afgrijselijke barre winter, die nu al bekend staat als 'De Winter van 2019!’, de ruiten van je auto te ontdooien: met lauw water uit een gieter, en een washand! Denken die mensen van die tips dat we allemaal in een Vinex-wijk wonen met een eigen oprit? Dat wij 's ochtends even rustig een gietertje vullen met wat lauw water en op onze sloffen naar de automobiel lopen, om daar met een lauwe washand het raam een beetje te gaan ontdooien? We zien onszelf al, vloekend en tierend en morsend op de trap van drie hoog naar beneden sjokken met een emmer lauw water.  Want wie heeft er op drie hoog nou een gieter? Straks adviseren ze nog een schep en een schoffel mee te nemen, om de auto uit te graven! En natuurlijk hebben we drie huilende en snotterende kleine kinderen achter ons aan, want die kunnen niet binnenblijven, zoals in een Vinex-wijk, waar die verwende opdondertjes met hun kont op de verwarming in hun pyjamaatjes grijnzend achter het raam naar buiten zitten te loeren, terwijl vader en moeder, tot hun knieën in de ijskoude sneeuw, met hun lauwe gieter en een washandje de auto sneeuwvrij maken? Nee, wij lopen met die schreiende kinderschare naar vijf straten verderop, omdat er steeds nergens een plekje was, en bij de auto aangekomen is dat water in die gieter alweer stijf bevroren, en dat washandje ook. Een klein hard verfrommeld plankje . Dus wij moeten weer terug naar huis, want die emmer kun je moeilijk op straat laten staan, zo zijn wij niet, dat we emmers op straat laten staan. En dus is die auto nog helemaal niet sneeuwvrij en daarom melden wij ons de rest van deze gruwelijke Winter van 2019 met het hele gezin gewoon twee dagen ziek! 

Jeroen Blankert is ex-drummer, kunstschilder en uitbater van cultureel café De Nieuwe Anita, waarvoor hij de laatste vijf jaar bijna iedere dag een korte wervende, grappige of diepzinnige tekst op Facebook schreef, ter lering en vermaak van de gasten. Nu inzake current affairs op het Lebowski Blog.


Gepost in: current affairs op 2019-01-23

Door Gastbijdrage


Ook van Gastbijdrage

LIVEBLOG: Lebowski in tijden van lockdown

Volg alle Lebowski-auteurs. Dagelijks aangevuld met verse artikelen, interviews, columns, livestreams, online workshops en concerten, voorleesfragmenten, filmpjes en cartoons. 


Eigen Huis en Tuin, met Mick en Roel #7

Auteur Mick Johan (40) en zijn redacteur Roel van Diepen (39) zouden gaan wandelen in 't Twiske boven Amsterdam om te praten over Micks nieuwe boek, liefde, leven en death metal in tijden van corona. Dat ging niet door vanwege infectiegevaar. Nu proberen ze hier hun leven met hun jonge gezinnen in afzondering aan elkaar te mansplainen. 
recente posts