Tengere jongens (Jeroen Blankert)

Tengere jongens (Jeroen Blankert)

Gastbijdrage

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar wel vrij onbelangrijk nieuws.

Deze week: De politie is op zoek naar twee verdachten van een motordiefstal aan de Meerhovendreef in Eindhoven. Dat blijkt uit een bericht op Burgernet. De verdachten waren jongens met een tengere lichaamsbouw en zwarte helmen op. De motor had een wit met zwart kenteken en de alarmlichten stonden aan.

*

Wat is dat nu weer? Tengere jongens die een motor stelen. Waar zie je heden ten dage nog tengere jongens, en dan nog wel twee stuks? Ja, tengere jongens zijn er nog wel, maar die zijn dan zeven jaar oud. Of elf.  Veertien, hooguit. Maar tengere jongens van in de motorstelende leeftijd zijn zeer zeldzaam. Veel vaker zijn jongens nu hooguit slank, maar ook vaak, euhm, wat fors. Zwaar. Dikachtig, vadsig of ronduit zeer vet.  En anders zijn ze heel vaak zeer gespierd. Geprononceerde kuiten, brede schouders, ferme armen, een dikke nek, en dijen om de oorlog mee te winnen. En dan hebben we het nog niet eens over de buikspieren, maar die krijg je zelden te zien. Zeker niet in de winter. In de zomer op het strand natuurlijk wel, zodat je er een beeld van kunt vormen, dat in de winter waarschijnlijk ook nog wel opgaat. Heel soms lopen die lui op warme dagen trouwens ook nog met ontbloot bovenlijf door de stad. Zeer onbetamelijk, maar het gebeurt toch. Nou ja. Hoe dan ook, gespierd of zwaar, of een combinatie daarvan, dat soort types zie je veel op straat. Maar twee tengere jongens, nee, die hebben we al in geen jaren gezien en al helemaal niet terwijl ze een motor stalen. Want dat is ook nog zo iets, zo'n motor. Het zal wel geen hele slome motor zijn geweest, maar juist een hele snelle, die heel snel optrekt. En wie gaat er nou een zeer langzame motorfiets stelen? Nee, precies, niemand! En kunnen twee van die lichte knapen zo'n racemonster wel in bedwang houden? Kennelijk wel, want het is gelukt, het ermee wegrijden, het staat immers in de krant. Vragen, vragen. Wij denken dat het twee jockeys waren, die zijn licht en klein. Misschien was hun paard op hol geslagen en moesten ze er achteraan. Zoiets moet het geweest zijn, maar het blijft heel raar.

 

Jeroen Blankert is ex-drummer, kunstschilder en uitbater van cultureel café De Nieuwe Anita, waarvoor hij de laatste vijf jaar bijna iedere dag een korte wervende, grappige of diepzinnige tekst op Facebook schreef, ter lering en vermaak van de gasten. Nu inzake current affairs op het Lebowski Blog.


Gepost in: current affairs op 2019-03-06

Door Gastbijdrage


Ook van Gastbijdrage

LIVEBLOG: Lebowski in tijden van lockdown

Volg alle Lebowski-auteurs. Dagelijks aangevuld met verse artikelen, interviews, columns, livestreams, online workshops en concerten, voorleesfragmenten, filmpjes en cartoons. 


Over zorg en verantwoordelijkheid (Maaike Rijntjes)

Maaike Rijntjes interviewt haar moeder, die verpleegkundige is, over de zorg voor en tijdens de coronacrisis.
recente posts

Gepost op: 2020-04-03 in: current affairs
Hoop

Hoop

Jonah Falke
Gepost op: 2020-04-01 in: faits divers