Vleugelverlamming

Vleugelverlamming

Tim Foncke

Op de parking van de Carrefour stap ik in het energieveld van twee jonge mannen die Red Bull drinken. Ze bekijken mij alsof de vleugelverlammer gearriveerd is.
    ‘Jij hebt grijs haar,’ zegt een van de mannen.
    ‘Ja,’ zeg ik, ‘maar ik ga vroeger dood zijn dan jij.’
    De man kijkt niet-begrijpend naar de ander.
    Mensen verwarren is te gemakkelijk geworden. Ze zijn al verward door de tijden. Ze drinken energiedrank maar er is niks om energie in te steken. Popelend staan ze op een parking. Soms ballen ze hun vuist. Hun knokkels zien wit. 
    Even later zit ik met een blik bier op een bank tussen een weiland en een veld. Jaren geleden kwam ik hier voor het eerst wandelen. Af en toe zag ik een fietser, dan wist ik dat het na vijven was, mensen reden van hun werk naar huis. Nu heeft iedereen mijn wandeling ontdekt. Langs een veldweg zit ik met mijn rug tegen een boom, het licht van de ondergaande zon ligt over de velden. Mensen die achter mij passeren hoor ik zeggen dat ze niet wisten dat deze weg bestond. Ik neem een slok bier. De mensen zien mij niet zitten. Wat dat betreft zit ik nog altijd goed.


Gepost in: current affairs op 2020-04-16

Door Tim Foncke

Ex-komiek Tim Foncke (Aalst, 1978) schreef De geachten (briefroman) en Het leven is goed als je niet deelneemt (verzamelde brieven 2009-2011) en werkt als tekstschrijver voor diverse tv-programma’s. Hij tourde samen met Herman Brusselmans door Vlaanderen met het programma God is klein geschapen. Zijn laatste roman verscheen onder dezelfde titel.


Ook van Tim Foncke

Nat en halfgroen

Dit jaar word ik alles bij elkaar 40. Een leeftijd waarop mensen die het allemaal niet meer weten een motorfiets kopen, schaalmodellen van de toren van Pisa maken van lucifers of een affaire beginnen. Niet dat ik het allemaal weet, maar in die richtingen heb ik geen plannen. Ik bezit geen rijbewijs en ik hoef geen schaalmodel te maken om te beseffen dat ik een rechte toren van Pisa ben. Gelukkig wordt de toren regelmatig bestegen, waardoor ik evenmin een affaire riskeer. 


Het beste van 2017: eindejaarslijstjes van Lebowski-auteurs

Ook wij van Lebowski zijn suckers voor eindejaarslijstjes. Omdat er al genoeg boekenlijstjes verschijnen, geven deze tien auteurs top 3's van al het andere (en vooruit, er staat ook één boekenlijstje bij). Zie hier, het beste uit 2017 van Lebowski-auteurs!
 
recente posts

Introductieweek

Introductieweek

Jonah Falke
Gepost op: 2020-09-24 in: faits divers
Ongetemd

Ongetemd

Elke Geurts
Gepost op: 2020-09-23 in: faits divers