Voorpublicatie 'KOM'

Voorpublicatie 'KOM'

Erik Jan Harmens

Zes jaar na de korte, verstilde, extreem onderkoelde gedichten van Open mond verschijnt er eindelijk weer een nieuwe dichtbundel van Erik Jan Harmens, KOM.

In KOM verschuift de toon van hard naar teder en weer terug. Lichamelijkheid, seks, hunkering, moederliefde en ziekte zijn belangrijke thema's, terwijl het verlangen tot toenadering kan omslaan in afwijzing, en vice versa. Maar boven alles getuigen de gedichten zoals altijd van een maniakale taalliefde, een bijzondere opvatting over schoonheid en lyriek en een eigenzinnig gevoel voor interpunctie.

Nieuwsgierig door deze omschrijving? Hieronder lees je alvast twee gedichten uit Erik Jan Harmens' nieuwe bundel.

 

ZIT T VLEKJE
op de monitor
of op t op
de monitor
weergegeven orgaan


adem uit
alsof je omlaag raast
met zo’n
karakteristieke aaa


loopt r wel
of niet
iemand achter je


ik durf niet
over me schouder
te kijken


want wat
als r niets is
om voor
te vluchten


waar de fak
moet ik
dan naartoe

 

***


IS DAT
wat ik zag
t goede


had ik al
mogen kijken


heb ik t
wel goed gezien

wat kan ik doen
de volgende keer
als ik iets
vergelijkbaars zie


ik wou
dat ik niet
had gekeken

zullen we doen
alsof ik niet
heb gekeken


kan de stop
nog uit de kuip


loopt met t
water ook de
leugen weg

 

De bundel verschijnt op 5 november, en dat wordt feestelijk gevierd op dinsdag 12 november. Wil je bij de boekpresentatie aanwezig zijn? Meld je dan aan via soraya.riem@lebowskipublishers.nl. Meer informatie over de presentatie, en de line-up, vind je hier.


Gepost in: poëzie op 2019-11-04

Door Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, vier romans, waaronder het succesvolle en autobiografische Hallo muur, en een kinderboek. Op dit moment schrijft hij beschouwingen over een bestaan zonder verdoving en de roes, die worden gepubliceerd in Trouw. In augustus 2018 verscheen de opvolger van Hallo muur: Door het licht. Na zes jaar verscheen in november 2019 voor het eerst weer een dichtbundel van Erik Jan Harmens: kom.


Ook van Erik Jan Harmens

'Wie ik liefheb gaat heen': we nemen afscheid van de Poëzieweek met dichters Johannes van der Sluis en Erik Jan Harmens

De laatste Poëzieweek komt vandaag tot zijn einde. We nemen afscheid van de Gedichtendag en het poëziegeschenk, maar gelukkig nooit van de poëzie. Om ons verdriet te verzachten hebben we een paar gedichten verzameld over afscheid en afscheid nemen. Lees op hieronder de prachtige gedichten van Erik Jan Harmens en Johannes van der Sluis.


Lebowski blikt terug: 2019 in lijstjes van Lebowski-auteurs

Ook dit jaar vroegen we onze auteurs weer om eindejaarslijstjes met ‘al het andere dan boeken’. Dit resulteerde in lijstjes die ons laten terugblikken op het afgelopen jaar, en die ons vol inspiratie of met gulle lach (of allebei) het nieuwe jaar insturen. Met bijdragen van Kluun, Anneleen Van Offel, Anne Eekhout, Marion Pauw, Fleur van Groningen, Erik Jan Harmens, Joost Vandecasteele, Susan Smit, Martijn Simons, Stefano Keizers en Emily Reekers.
 
recente posts

Astraal

Astraal

Jonah Falke
Gepost op: 2021-01-21 in: faits divers
Gepost op: 2021-01-20 in: faits divers
Gepost op: 2021-01-14 in: faits divers
Afscheid Frau S.

Afscheid Frau S.

Karolien Berkvens
Gepost op: 2021-01-08 in: faits divers