Wat is er van de sport?

Wat is er van de sport?

Tim Foncke

Hoe krijg je honderd mensen in een parochiezaal waar er maar tweehonderd in kunnen? Nou, je zet dus de deur open. 

Laten we ’t godverdomme niet moeilijker maken dan het is. We gaan een zaal binnen, we kijken naar een voetbalmatch op een groot scherm, we drinken normale hoeveelheden bier. En daarna gaan we op huis aan, tanden poetsen en kom er maar in, zandman.
Maar ja, hoe gaat dat? De Belgen winnen en dan drink je je toch de kop in. Alles zat goed ineen en dan valt de avond uiteen als een puzzel. Mag je ’s ochtends beginnen te puzzelen. Er was een vrouw, maar hoe heette zij en moet ik me bij haar excuseren? Er was een barman tegen wie ik zei: ‘Een voetbalwedstrijd zonder hotdogs is als een barman zonder rechtse hoek in zijn bakkes.’ Waarna er bemiddeld moest worden. Wie was de bemiddelaar? Misschien was het Paul Sebes en heeft hij die barman beloofd dat ik zijn biografie zal schrijven. Mag ik godverdomme vol aan de bak. En dan kun je wel bij je twee vrienden die mee waren informeren naar het reilen en zeilen, maar de ene moet afgaand op zijn bebloed gezicht en gescheurd hemd op weg naar huis van zijn fiets gezeild zijn, en de andere trof bij zijn thuiskomst een ladder tegen zijn gevel aan, vond het logisch om die ladder te beklimmen, keek met een sport in zijn handen op naar de dakgoot en dacht: de dakgoot gaat omhoog. Liggend onder de ladder mompelde hij: ‘Hoe krijg je één mens in een huis?’ Nou…


Gepost in: faits divers op 2016-06-23

Door Tim Foncke

Ex-komiek Tim Foncke (Aalst, 1978) schreef De geachten (briefroman) en Het leven is goed als je niet deelneemt (verzamelde brieven 2009-2011) en werkt als tekstschrijver voor diverse tv-programma’s. Hij tourde samen met Herman Brusselmans door Vlaanderen met het programma God is klein geschapen. Zijn laatste roman verscheen onder dezelfde titel.


Ook van Tim Foncke


Nat en halfgroen

Dit jaar word ik alles bij elkaar 40. Een leeftijd waarop mensen die het allemaal niet meer weten een motorfiets kopen, schaalmodellen van de toren van Pisa maken van lucifers of een affaire beginnen. Niet dat ik het allemaal weet, maar in die richtingen heb ik geen plannen. Ik bezit geen rijbewijs en ik hoef geen schaalmodel te maken om te beseffen dat ik een rechte toren van Pisa ben. Gelukkig wordt de toren regelmatig bestegen, waardoor ik evenmin een affaire riskeer. 
recente posts

Gepost op: 2020-05-29 in: current affairs
Verkiezingen

Verkiezingen

Jonah Falke
Gepost op: 2020-05-28 in: faits divers
Vrij

Vrij

Elke Geurts
Gepost op: 2020-05-26 in: faits divers