Zestien camera's (Jeroen Blankert)

Zestien camera's (Jeroen Blankert)

Anonymous

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar wel vrij onbelangrijk nieuws.
Vandaag: LG heeft een patent aangevraagd voor een telefoon met zestien camera's op de achterkant. Daarmee zou het mogelijk zijn om objecten van meerdere kanten tegelijk te fotograferen.

Er komt dus een telefoon met zestien camera's. Wie had dat ooit gedacht? Wij zeiden wel al heel lang geleden, destijds, toen die dingen nog helemaal niet bestonden, toen al zeiden we 'Ach, een telefoon met één camera, die zal er zeker komen.' 'Hij zou zal wel draadloos moeten zijn', zo prakkiseerden we verder,  'want anders heb je er niks aan. Dan zit je met je telefoon met camera aan zo'n krulsnoer vast, en met een beetje pech hangt dat ding dan ook nog op de gang, zoals bij ons. Wanneer er dan iets leuks gebeurd in de huiskamer moet je ze roepen, dat ze dat grappige beeld, opa die dronken in slaap is gevallen in de hondenmand met zijn jas nog aan maar wel op blote voeten, naar de gang moeten verplaatsen. Maar wel met het licht aan, anders zien we nog niks. Laat staan dat er zoiets in de tuin gebeurt, of op straat!'. Nee, een camera met krulsnoer, daar heeft geen mens wat aan. En inderdaad, de draadloze telefoon met camera deed zijn intrede. En we fotografeerden dat het een aard had. Alles kwam op de foto. Ieder onderdeel van de wereld staat er wel een keer op, en als het waar zou zijn, zoals sommige indianen schijnen te zeggen, dat je ziel verdwijnt als er een foto van je wordt gemaakt, dan zijn we nu al flink in de aap gelogeerd. Maar dan hebben we straks die telefoon met zestien camera's! Alsof er een hele meute journalisten op pad is. Dan gebeurt er iets op straat, een fietser valt om, hij heeft pijn, en gelijk staan er vijf mensen omheen. Klik! In één klap tachtig foto's! Een uitgebreide reportage in full color! Klik, klik, klik. Twaalf ouderwetse dikke salontafelfotoboeken vol met plaatjes! En ondertussen ligt die fietser te kermen en ziet al die tachtig cameralenzen om zich heen en hij denkt 'mijn god, bel een dokter! ik lig hier godverdomme te kreperen en, ik ben toch Lil' Kleine niet, of zo ?!'. Nee hoor, één lens lijkt ons voorlopig wel genoeg. We moeten al die vermaledijde foto's ook nog bekíjken!

Jeroen Blankert is ex-drummer, kunstschilder en uitbater van cultureel café De Nieuwe Anita, waarvoor hij de laatste vijf jaar bijna iedere dag een korte wervende, grappige of diepzinnige tekst op Facebook schreef, ter lering en vermaak van de gasten. Nu inzake current affairs op het Lebowski Blog.


Gepost in: current affairs op 2018-11-27

Door Anonymous


Ook van Anonymous

Het plein (Ananda Serné)

Ananda Serné schreef een kerstverhaal dat zich afspeelt net boven de poolcirkel, waar een klein dorpje wordt geteisterd door grote dromen.


Vosje, een kerstverhaal (Bodil de la Parra)

Bodil de la Parra licht die avond uit, vele jaren geleden, toen ze nog op de theaterschool zat en uitgenodigd werd op een hip kerstdiner waar de dresscode 'extravagant' was. Het bleek al gauw dat andere gasten dat kledingvoorschrift iets serieuzer hadden genomen dat zij. Een kerstverhaal.
recente posts

Gepost op: 2020-02-13 in: current affairs
Suriname

Suriname

Jonah Falke
Gepost op: 2020-02-13 in: faits divers
Verhalen

Verhalen

Elke Geurts
Gepost op: 2020-02-12 in: faits divers