Hoe kun je als moeder je kind al in de vierde week van zijn leven bij een oppas achterlaten om in de kroeg door te gaan zakken? Hoe verhoud je je ten opzichte van de meningen van andere ouders, de zogenoemde 'moedermaffi a' die je voorschrijft wat wel en niet done is?
Sinds de geboorte van hun zoon schrijven Willem Bosch en Sarah Sluimer afwisselend een column voor de website van ELLE over hun leven als jonge ouders in de grote stad. Die columns behoren inmiddels tot de best gelezen stukken op de site, met honderden shares, likes en reacties. Bosch en Sluimer laten zien dat het met vallen en opstaan best mogelijk is je oude leven als bon vivants vol drank, etentjes en uitgaan voort te zetten ondanks je kind. Maar ze tonen ook de kwetsbare kant van het ouderschap en de onzekerheden en angsten die het hebben van een kind met zich meebrengt.
Ontaarde ouders is een bijzonder grappig, openhartig maar ook ontroerend verslag van een poging het zorgen voor een kind niet in de weg te laten staan van je eigen leven en een gezonde relatie. Herkenbaar voor ouders en een geruststelling voor veel aanstaande ouders die denken dat hun leven eindigt na de geboorte van een kind.
Willem Bosch (1986) is scenarioschrijver van o.a. de BNN-serie Feuten en Van God los (waarvan de aflevering 'Spookbeeld' genomineerd werd voor een Gouden Kalf) en de bioscoopfilms Bellicher: Cel (het vervolg op Bellicher - De macht van meneer Miller) en Feuten. In 2012 debuteerde hij met de roman Op zwart. In 2016 verscheen Ontaarde ouders, een columnbundel die hij schreef met Sarah Sluimer: een bijzonder grappig, openhartig maar ook ontroerend verslag van een poging het zorgen voor een kind niet in de weg te laten staan van je eigen leven en een gezonde relatie.
Sarah Sluimer (1985) schrijft voor onder andere de Volkskrant, ELLE en De Correspondent. Ze heeft een zaterdagcolumn in het NRC en schrijft toneelstukken. In 2018 debuteerde ze met Keizer. In 2020 kwam haar tweede roman uit, De stilte, die een toekomst verbeeldt na de coronapandemie.