BOEK

Abdelhak Nouri

Abdelhak Nouri

Khalid Kasem

ISBN: 9789048848782 | Paperback, 224 blz | € 21.99


Abdelhak Nouri wordt alom beschouwd als een van de meest talentvolle voetballers van zijn generatie. Het zou slechts een kwestie van tijd zijn voordat hij definitief door zou breken bij Ajax en ook internationaal naam zou gaan maken. Op 8 juli 2017 verandert echter voorgoed zijn leven, en dat van zijn familie, wanneer hij tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werden Bremen in het Oostenrijkse Hippach twintig minuten voor het eindsignaal in elkaar zakt op het veld. Niet veel later wordt duidelijk dat hij een hartstilstand heeft gehad met ernstige hersenschade tot gevolg. Het nieuws dat hij nooit meer zal kunnen voetballen slaat in als een bom, niet alleen bij zijn naasten, maar bij fans wereldwijd.

Dit boek vertelt voor het eerst het verhaal van Abdelhak vanuit het perspectief van zijn familie en vrienden. Een verhaal over de lange weg die de familie Nouri als migrantengezin afgelegd heeft. Over de droom die zij verwezenlijkt zagen in het onmiskenbare talent van hun zoon. Een verhaal over Abdelhak als voetballer en als mens, over het ongeluk en de nasleep ervan, over de band met Ajax, over verdriet, hoop, geloof en verbinding in tijden van tegenslag.

Een karakterschets van een bijzondere jongen en een portret van een weergaloze voetballer.

Matthijs van Nieuwkerk | De Wereld Draait Door

Abdelhak Nouri is vlot geschreven – mooi, ontroerend. Hartverscheurend.

Trouw

Verschillende mensen, verschillende gezichtspunten, verschillende geloofsovertuigingen, verschillende clubs, verschillende posities – ze worden door Abdelhak Nouri, zijn familie en nu ook door dit ontroerende boek tot de dag van vandaag met elkaar verbonden. Zo krijgt dit drama een gloed van licht.

Het Parool

Abdelhak Nouri is een prachtig verhaal van een ongelooflijk groot voetbaltalent en een prachtig mens. Het leest als een pageturner. Khalid heeft het heel slim opgebouwd. Tegelijkertijd vind ik het hartverscheurend. 

Nasrdin Dchar

Dit boek vertelt het verhaal van Nouri met gevoel en eerbied.

Humberto Tan (op Instagram)

This book is written with so much love for Appie. One of the chapters is also dedicated to the memories I share with him and his family. A story about a warm family bond but also the pain of the tragedy.

Frenkie de Jong (op Instagram)

Khalid Kasem heeft een prachtig boek geschreven over Abdelhak Nouri, een monument voor een wereldtalent. Maar het is ook een onthullende insidestory die op pijnlijke wijze het beschamende en verhullende gedrag van Ajax blootlegt. Een must read!

Peter R. de Vries