BOEK

Dan neem je toch gewoon een nieuwe

Dan neem je toch gewoon een nieuwe

Antoinnette Scheulderman

ISBN: 9789048844555 | Paperback, 336 blz | € 21.99


'Het was maar een dier,' hoorde Antoinnette Scheulderman regelmatig toen ze rouwde om haar overleden hond Bubbels. Maar iedereen die ooit een huisdier heeft gehad, weet hoe innig de band tussen mens en dier kan zijn. Tachtig procent van de baasjes beschouwt hun huisdier als volwaardig onderdeel van het gezin, toch lijkt verdriet om de dood van een dier nog altijd taboe, iets waarvoor je je zou moeten schamen.

In Dan neem je toch gewoon een nieuwe schrijft Scheulderman openhartig over haar eigen ervaringen, gaat te rade bij bekende baasjes die vertellen over de liefde voor en de lol met hun dieren, maar ook over het verdriet en het gemis als ze er opeens niet meer zijn, en vraagt deskundigen om advies.

Dan neem je toch gewoon een nieuwe is een eerlijk, ontroerend en bij vlagen hilarisch boek, vol intieme gesprekken over leven en dood. Een boek vol handvaten voor baasjes wier dier er nog is, maar die voorbereid willen zijn op het onvermijdelijke afscheid, voor mensen die worstelen met het verlies én voor hun naasten, die daar iets meer van willen begrijpen.

Interviews met onder anderen Eva Jinek, Paul de Leeuw, Linda de Mol, Jan Wouters, Janine Abbring, Britt Dekker, Barry Hay, Saskia Noort, Sylvia Witteman, Bridget Maasland en Yvette van Boven.

Menschen, lees dit belangrijke boek van Antoinnette Scheulderman.

Claudia Straatmans

Pageturner.

Robert Vuijsje

Antoinnette Scheulderman heeft met Dan neem je toch gewoon een nieuwe een herkenbaar, persoonlijke verhalenbundel weten te schrijven, die de lezer van huisdieren zal aanspreken. Het verlies van een huisdier hoort erbij, maar is niet te vervangen voor een nieuwe.****1/2

In de boekenkast

Dan neem je toch gewoon een nieuwe heeft mij meermaals en plein publique tot tranen geroerd. 

The Dog Pen

De strijd die al deze baasjes hebben met dit moment en de dreiging die het al vormt als het zich in de (nabije) toekomst aandient, is prachtig weergegeven. Wat nog veel mooier terugkomt in het boek is de levenslange herinnering die iedereen heeft aan een dier in zijn (verre) verleden. Ze leven met ons mee, onze dieren, en ze kleuren ons bestaan deels in. We vergeten ze niet, omdat ze zij aan zij met ons liepen. Scheulderman maakt met dit boek een ding heel erg duidelijk: we overdrijven niet als we een jaar rouwen om ons overleden dier. Het mag, het kan en het gebeurt. We zijn verdrietig en we hoeven ons daarvoor niet te schamen. Ze breekt een lans voor het mogen en durven rouwen om je verloren vierpoter zoals jij dat graag wilt en voelt en dat is heel wat waard.

Hebban Crew Review

[Antoinnette Scheulderman] interviewde bekende en iets minder bekende Nederlanders over de relatie met hun dier. Dat levert echt prachtige bespiegelingen op over de diepe vriendschap die kan ontstaan tussen mens en dier. Ontroerende verhalen over bijzondere dieren. Prachtige inzichten in mensen ook.

Leesbeest.nl

Dan neem je toch gewoon een nieuwe is een eerlijk, ontroerend en bij vlagen hilarisch boek, vol intieme gesprekken over leven en dood. Een boek vol handvaten voor baasjes wier dier er nog is, maar die voorbereid willen zijn op het onvermijdelijke afscheid, voor mensen die worstelen met het verlies én voor hun naasten, die daar iets meer van willen begrijpen.

Passievoorboeken.com

Prachtig beschreven.*****

Lydia van Winsen

Een prachtig boek met ontzettend veel herkenning. Een lach, een traan... Dankbaar voor een boek dat eigenlijk iedereen zou moeten lezen!

Kirsten Laurens-Reho

Dankjewel voor dit boek, je verwoordt met grote regelmaat mijn eigen gevoel na het verlies van mijn maatje Baila. Ze was mn alles. Ook ik leefde (en nog wel) in een wereld waarin ik naar mijn gevoel echt niet begrepen werd/word. Vooral op werk. Mensen die niet met dieren leven, gaan dit ook nooit snappen. Het doet me heel goed dat er met mij nog zoveel andere (bekende) mensen zijn die deze ervaring delen. Ik ben 1. niet gek of overdreven emotioneel en 2. beslist niet de enige. nogmaals dank!

Marianne Brummelkamp

Supermooi uiterst herkenbaar boek.

Marguerite Voorbij

Geweldig boek! Met een lach en heel wat traantjes gelezen...Voor de "echte" dierenvriend een absolute aanrader.*****

Diana Panman Hillenga

Ben zeer onder de indruk en de vele herkenbare momenten. Ook mee zitten huilen tijdens deze momenten. Onze lieve heaven is in maart overleden en mis haar nog hartverscheurend veel. Het boek en zal hopelijk een steentje bijdragen om het een plekje te geven. Vergeten zullen we haar nooit.

Wendy Berndsen-Ruwiel

Een mooi boek wat ik met veel tranen heb gelezen. Zo herkenbaar allemaal.

Jannie van den Ham