BOEK

De Hollandse droom

De Hollandse droom

Martijn Simons

Wat zijn je idealen je waard als het er werkelijk op aankomt?

ISBN: 9789048853045 | Paperback, 432 blz | € 21.99


Nederland, 2009. Rudolf Keller, rechter en sociaaldemocraat in hart en nieren, ziet een toekomstige functie als minister in gevaar komen. Zijn zoon maakt furore met een bestseller over het dubieuze oorlogsverleden van zijn grootvader en zijn dochter belandt in een psychiatrisch ziekenhuis. Dan duiken de twee kinderen van een Marokkaans-Nederlands gezin die hij ooit onder zijn hoede nam, na een stilte van ruim tien jaar zomaar op en komt zijn leven onder nog grotere druk te staan. Hoever zal Keller gaan om zijn idealen waar te maken? En kan hij de erfenis van zijn foute vader voorgoed uitwissen?

Martijn Simons (...) maakt indruk met deze 400 pagina's dikke roman, waarbij de onderhuidse spanning steeds verder wordt opgevoerd. Een ontdekking.

JAN Magazine

Spannend en geslepen; de Nederlandse Jonathan Franzen.

LINDA.

Met De Hollandse droom schuift Martijn Simons op naar een schrijverschap waarin een tijdperk wordt gewikt en gewogen... Dat een jonge schrijver het aandurft om zich ernstig te buigen over een tijd en de mensen die er in rondlopen verdient een compliment.

NRC

De Hollandse droom herinnert aan W.F. Hermans’ romans over een illusieloze wereld... Martijn Simons sleept je mee, mede door een slimme mix van authenticiteit en fantasie… Het verhaal is zeer filmisch, met pikante verwikkelingen, heftige scènes... De Hollandse droom is een politieke thriller met on-Hollandse dimensies.

Trouw

Zorgvuldig gecomponeerd en spannend... De Hollandse droom is een rijke, volle roman waarin Martijn Simons diverse actuele thema’s aansnijdt.

De Telegraaf

Simons voert de spanning vanaf de eerste pagina's ijzersterk op. De personages zijn al net zo goed uitgewerkt als de plot. De Hollandse droom is een even ambitieuze als meeslepende roman, waarin de actuele vraagstukken en tijdloze familiedrama's elkaar op vrijwel elke pagina versterken.

Het Parool

De Hollandse droom is zonder meer een heel spannende roman die goed opgebouwd wordt. Tot het einde toe zal de lezer geboeid blijven.

Scholieren.com

Martijn Simons ontrafelt een familiegeschiedenis op een intense wijze en met een plot en een spanningsboog die menig thriller ontbeert. De Hollandse droom is een meeslepend, fascinerend en spannend familiedrama.∗∗∗∗

Allesoverboekenenschrijvers.nl

Martijn Simons is nog niet zo bekend maar dat gaat - wat mij betreft - snel veranderen als hij zo blijft schrijven.

Hans Loeve, Boekhandel Riemer

Iedereen die enthousiast was over Bonita Avenue moet De Hollandse droom lezen. Krijg je geen spijt van!

Sjoerd Agterhof | Boekhandel Jaspers, Badhoevedorp

Het Nederlandse equivalent van The Great American Novel. Een epische roman, met veel vaart geschreven. Een aanwinst voor de Nederlandse literatuur!

Gerda Aukes

Video: Carolina Lo Galbo interviewt Martijn Simons over 'De Hollandse droom'


Martijn Simons over 'De Hollandse droom' - Lopen met Lebowski #23 (podcast)

Redacteur Jasper Henderson en auteur Martijn Simons lopen door Amsterdam-Oost, waar werelden samenkomen die vaak gescheiden blijven, zo ook in Martijns roman De Hollandse droom. Dát moest vooral een lekker en groots opgezet verhaal worden, maar ook wilde Martijn een boek schrijven over het spanningsveld tussen goede bedoelingen en de realiteit, over wie in Nederland kansen krijgt en wie altijd met 1-0 achter staat. In welke mate zijn wij zelf verantwoordelijk voor ons slagen?

Presentatie: Jasper Henderson | Edit: Saskia Veen | Intro: Erik Jan Harmens | Artwork: Riesenkind | Jingle: Angelo Boltini