BOEK

CLASSICS

De boot in de avond

De boot in de avond

Tarjei Vesaas

Filosofische roman van de auteur van De vogels en Het ijspaleis, over de strijd tussen mens en natuur

ISBN: 9789048858149 | Paperback, 176 blz | € 22.99


In zijn laatste, meest persoonlijke roman weet Tarjei Vesaas proza en poëzie te verenigen. Alledaagse scènes, dromen en visioenen wisselen elkaar af en vormen samen een indringend levensverhaal. De betovering van de dans van de kraanvogels, de eendrachtige samenwerking tussen vader, zoon en paard in een besneeuwd bos, de oude, zwijgzame vriendschap met een steen: Vesaas neemt je mee in zijn wereld en geeft je toegang tot zijn intiemste gevoelens en gedachten.

Een stevig compliment voor de knappe vertaling van Marin Mars. De boot in de avond is als een rijk en machtig gerecht. De gejaagde, verwilderde energie waarmee hier gezocht wordt naar beeldtaal voor het onzegbare, zet de teksten onder hoogspanning. Een buitengewoon intense leeservaring****

NRC

Na het verschijnen van het magistrale De vogels en het minstens zo indrukwekkende Het ijspaleis kan niemand meer om [Tarjei Vesaas] heen... Dat Vesaas zich zo goed wist in te leven in het verlangen van een eenzaam kind bewijst zijn meesterschap.

de Volkskrant

De boot in de avond nodigt uit om bijna ontelbare metaforen te herkennen en leesclubjes avonden lang aan de praat te houden. De lezers zullen beloond worden met een grote rijkdom.

Tzum