BOEK

Familieopstelling

Familieopstelling

Kluun

Stijn van Diepen (Komt een vrouw bij de dokter) is terug: 55 jaar oud, maar niet veel wijzer. Hij besluit op zoek te gaan naar zichzelf, zijn roots en de Ware. Nu echt.

ISBN: 9789048861101 | Paperback, 352 blz | € 12.50


Achttien jaar nadat zijn vrouw Carmen is overleden en zeven jaar nadat zijn huwelijk met Roos op de klippen is gelopen, blijkt ook de zoveelste nieuwe liefde van Stijn van Diepen niet de ware te zijn. Terwijl hij nog altijd van feest naar feest strompelt, wordt zijn moeder met alzheimer in een verzorgingstehuis opgenomen, dreigt zijn beste vriend Frenk hem te laten vallen en moet hij de verjaardag van zijn dochter Luna, die eenentwintig wordt, organiseren. Een crisis lijkt onvermijdelijk. Waarom is zijn (liefdes)leven zo'n puinhoop? Het is tijd om eens grondig in de spiegel te kijken.
In een hilarische en ontroerende zoektocht naar zichzelf keert Stijn terug naar zijn jeugd in Noord-Brabant, stuit hij op een aangrijpende familiegeschiedenis en belandt uiteindelijk op het Ierse platteland in een ultieme poging antwoorden te vinden op zijn vragen. Zal hij op zijn vijfenvijftigste zichzelf weten te vinden? En belangrijker nog: de liefde?

Familieopstelling is een bloedeerlijke zoektocht van Kluun naar zichzelf en zijn Brabantse roots.

Zin!

Familieopstelling is Kluuns beste boek.

Brabant Cultureel

De melodie is aanstekelijk en de beat houdt de lezer gaande.

HP/De Tijd

Een feest om te lezen.

Koffietijd/5 Uur Live

Kluun behandelt een thema dat voor veel lezers herkenbaar zal zijn. Hij doet dat eerlijk, zo lijkt het, en met humor, waardoor het nooit zwaar wordt.

NRC Handelsblad

De licht ironische toon en de soepele manier van vertellen houden het sentiment goed in bedwang. Kluun vindt regelmatig een knap evenwicht tussen nostalgie en zelfspot.

Het Parool

Hilarisch, ontroerend, het komt heel dichtbij. Een heel mooi boek.

Max Nieuwsweekend

Familieopstelling is een liefdevolle familiekroniek en een ode aan Tilburg.

Brabants Dagblad

Familieopstelling is een boek dat op de wereld lijkt te zijn gezet om schuimbekkend van leesplezier, je reinste leedvermaak en diepe ontroering te worden verslonden.

De Standaard der Letteren

Een heerlijk boek met humor en ontroering.

LeesKost

Nog meer dan een liefdesportret is Familieopstelling een ode aan de moeder. De omgang met een aan alzheimer lijdende ouder is dan ook een van de belangrijkste onderwerpen van de roman. Kluun weet hierbij regelmatig te ontroeren.

Dion Kwint | The Read Shop Express, Zelhem

Kluuns openhartige antwoorden aan Scheltema TV