BOEK

Gedichten met een mazda 626

Gedichten met een mazda 626

Jonathan Griffioen

Nieuwe bundel van Jonathan Griffioen: een (road)trip tussen slapen en waken in

ISBN: 9789048831500 | Paperback, 72 blz | € 19.99


In Gedichten met een mazda 626 staat behalve de mazda 626, de lichamelijk en psychisch slopende zoektocht naar het onbewuste centraal. De verteller krijgt medicatie voorgeschreven die hem 's nachts wakker houdt. In een van die nachten tussen slapen en waken in ziet de verteller zijn dode vriend Jimmy - een internetdealer - terug. Hij denkt dat hij de plek waar Jimmy verblijft kan bereiken door veertig uur wakker te blijven. Soms lukt het.

Jimmy in de 626 achtervolgt ons, zoals ieder mens zichzelf en de poëzie zichzelf. Griffoen parkeert een auto als een diagnose in je hoofd.

Daniël Vis

Ik heb deze bundel direct van begin tot einde gelezen en de volgende dag nog eens. Als ik moet omschrijven waarom het me zo greep, dan is het denk ik het ritme en het gevoel voor de tijdsgeest. De disconnect tussen de echte de virtuele wereld waar veel millenials mee worstelen word heel beeldend beschreven in het gejaagde tempo dat deze tijd typeert.

Recensie Bol.com

Podcast van Erik Jan Harmens met Jonathan Griffioen voor Literatuurplein


Podcast: Lopen met Lebowski - Jonathan Griffioen

Wat onthutsend feestelijk! Lopen met Lebowski is eenmalig overgenomen door de crème de la crème van de literaire podcasterij: Dennis Gaens (van Ondercast) en Daan Doesborgh (van De Poëziepodcast), en zij kuierden door Utrecht Zuilen met Jonathan Griffioen. Die heeft een nieuwe bundel: Gedichten met een mazda 626.

Met glanzende bijrollen voor Daniel Vis en Jasper Henderson en als altijd de intro door Erik Jan Harmens: deze alliantie is onverslaanbaar.

Luister de podcast hier (of via iTunes, etc).

Nog iets over de inhoud weten?

- Psychiatrische euvels
- De waterkoker van Daniël Vis
- Carl Jung en het onderbewuste
- De functie van navelstaarderige egodocumenten (mogelijk is dat: troost).

Presentatie: Dennis Gaens en Daan Doesborgh | Vaderlijk advies: Jasper Henderson | Thee: Daniël Vis | Edit: Saskia Veen | Intro: Erik Jan Harmens | Jingle: Angelo Boltini | Artwork: Riesenkind