BOEK

Geluk is met een K

Geluk is met een K

Nadja Hüpscher

Geestig, bitterzoet verhaal over een jong gezin in nood

ISBN: 9789048856930 | Paperback, 208 blz | € 21.99


Als Sander, de man van Nadja en vader van hun twee jonge zoons, wordt gediagnosticeerd met teelbalkanker moet hij een langdurige behandeling ondergaan. Het gezinsleven staat plots op zijn kop. Het is niet alleen een zware beproeving voor hem, maar ook voor de 'achterblijvers' Nadja, Rein en Benjamin die ieder op hun eigen manier met de ziekte om moeten leren gaan. De dagelijkse realiteit van het ziekenhuis en de onzekerheid over de toekomst gaan hand in hand met de vaak ontwapende naïviteit en roekeloosheid van de jongens, die maar ten dele beseffen wat er met hun vader aan de hand is. Geluk is met een K is een droogkomisch, maar bitterzoet verhaal over een jong gezin dat probeert te overleven in tijden van tegenslag.

Een prachtig boek.

Wendy

Het verzet tegen het lot, de vaak onmachtige reacties van dierbaren, het eigen onvermogen om met de emoties om te gaan: Hüpscher maakt niets mooier dan het is en juist daarom komt dit boek enorm binnen. Lezen!

JAN Magazine

Lees dit prachtige boek! Hartverscheurend, beklemmend, grappig en ontroerend. 

Antoinette Beumer

Mooi perspectief, mooi boek.

Jelka van Houten

In een keer uitgelezen. Ongelooflijk hoe iemand van zoiets vreselijks toch zoiets moois weet te maken. Dat lukt alleen als je heel goed kan schrijven, oog hebt voor alles, en ook nog eens heel eerlijk bent. Twee keer gehuild en ook vaak gelachen.

Aaf Brandt Corstius

Geluk is met een K is een heftig en gevoelig boek, een intiem en rauw verhaal. En ook komisch.*****

Leesdame

Soms ontroerend, vaak pijnlijk en soms met cynisme als overlevingsmechanisme. Indrukwekkend boek.

Scholieren.com

Niet weg te leggen. Een eerlijke weergave (van het leven met kanker) vol met pijn en humor.
Ik heb ademnood gevoeld, een zwaar hart, luchtige hardheid en zware, grauwe hardheid. Gruwelijk en zo mooi tegelijkertijd. De opmerkingen van de kinderen zijn geestig en confronterend en door het boek voelde ik hoe zwaar de rol als moeder soms/vaak was. Maar ook de rol als geliefden is rauw, eerlijk en vol liefde weergegeven. 

Saskia Wesseling-van Merrienboer