BOEK

Het verbrande huis

Het verbrande huis

Bodil de la Parra

Een melancholisch en geestig verhaal over familiebanden die - met een oceaan ertussen - liefdevol, soms pijnlijk, maar onverbrekelijk blijken te zijn

ISBN: 9789048849208 | Paperback, 240 blz | € 22.99


Sinds haar vroegste jeugd bezoekt Bodil de la Parra elke zomer Paramaribo, de stad waar haar vader Pim opgroeide. Ze verblijft dan in het huis aan de Zwartenhovenbrugstraat, waar ze onder de hoede wordt genomen door de ongetrouwde tantes Gus, Pop en Jet, haar speelse neefjes en haar norse grootvader R.L. Ze is er onderdeel van een leven dat zo anders is dan dat in Amsterdam, waar de tijden in razend tempo veranderen. Een leven dat ze elk jaar beter leert kennen - ook de geheimen en
de schaduwkanten ervan.
Ruim veertig jaar na haar eerste bezoek brandt het huis af, en blijft er niets anders over dan de verhalen die zich er hebben afgespeeld. Het verbrande huis is de geschiedenis van een Surinaamse familie die een leven lang van elkaar gescheiden wordt door een oceaan, maar in zowel voor- als tegenspoed een hechte eenheid blijft.

Met veel humor vertelt Bodil de la Parra in Het verbrande huis de geschiedenis van haar familie. Het oude huis staat symbool voor de warmte van haar tantes en neven overzee, maar het is ook een verhaal over verbindtenis en luisteren naar elkaars geschiedenis.

EenVandaag

Mooi en intiem.

Margriet

Bodil de la Parra doet haar kleurrijke familiegeschiedenis met veel liefde en warmte uit de doeken. De schrijfster schuwt pijnlijke familiegebeurtenissen niet, ontrafelt (kleine) geheimen en benoemt ook het slavernijverleden van haar verre voorouders. Het mooie huis waar Bodil zoveel gelukkige vakanties doorbracht, is in vlammen opgegaan. Maar de verhalen blijven.

De Telegraaf

De la Parra’s boek blijft spannend, intrigerend en vooral ook fantastisch lichtvoetig verteld zonder ooit futiel te worden, en dat van de eerste tot de laatste pagina.

Trouw

Leestip! Het verbrande huis is een ontroerende warme familiegeschiedenis. Voor iedereen die van Suriname houdt. In één ruk uitgelezen. Ik werd er melancholisch van, werd gegrepen door Bodils zoektocht en was zeer ontroerd.

Monic Hendrickx

Beeldend, meeslepend, en bovenal liefdevol verteld verhaal dat van begin tot einde boeit.

Boekenbijlage

Het verbrande huis is een sfeervolle, warme en uitstekend geschreven familiegeschiedenis zonder sentiment.****

Allesoverboekenenschrijvers.nl

Het verbrande huis is een verkenningstocht naar het Surinaamse in Bodils eigen ziel. Van een Márquez-achtige kwaliteit is de anekdote over de begrafenis van tante Pop. Het is een amusante en bij vlagen ook ontroerende familiegeschiedenis in een land dat je na aan het hart gaat liggen.

Caraïbisch Uitzicht