BOEK

Ik heb geleefd

Ik heb geleefd

Annemarie Haverkamp

Wat wil je nog met je leven als de dood bij je aanklopt?

ISBN: 9789048856145 | Paperback, 352 blz | € 22.99


'Het nu is het enige wat ik heb.' Ismaël Lotz (43)
'Ik nam me voor elke dag een lievelingsdag te laten zijn.' Geneviève Verberk (58)
'Als ik niet ziek was geworden had ik nooit met deze passie geleefd.' Jip Schreibers (25)

Wat doe je als je nog maar kort te leven hebt? Annemarie Haverkamp interviewde twee jaar lang meer dan zeventig mensen die binnen afzienbare tijd zouden komen te overlijden. Ze vroeg naar hun angsten, hun dromen, hun plannen en het onvermijdelijke einde. Gesprekken die aanvankelijk over de dood leken te gaan, zeiden uiteindelijk veel meer over het leven. Wie nog maar beperkt de tijd heeft, begrijpt waar het echt om draait.
Haverkamp sprak ook met diverse deskundigen over doodgaan en verdriet. Ze leerde hoe belangrijk het is te blijven luisteren naar mensen in de rouw.

Ik heb geleefd is een boek vol waardevolle inzichten waar elke gewone sterveling zijn voordeel mee kan doen. Omdat het leven van de ene op de andere dag compleet anders kan zijn.

Ik heb geleefd maakt met korte treffende verhalen overtuigend duidelijk dat het voor een ieder bijzonder zinvol is om met aandacht te spreken met en te luisteren naar mensen die niet heel lang meer te leven hebben.

NBD Biblion

Inspirerend. Een bundel ontroerende verhalen die lezen als een wake-upcall.

JAN Magazine

Lees het boek ‘Ik heb geleefd’ van Annemarie Haverkamp. Getuigenissen van mensen die er vaak niet meer zijn. Levenslessen.

Sander de Hosson, longarts en ambassadeur van de palliatieve zorg

Aangrijpend. Heel mooi.

Minister-president Mark Rutte bij Tijd voor MAX

Ik heb geleefd vraagt erom dat je je in de beschreven mensen verdiept, hun inzichten probeert te begrijpen of juist niet.

Denktank 60+ Noord

Ik heb geleefd is indrukwekkend boek vol taal-portretten van zeer hoge kwaliteit.

LeesKost.nl

Intenser gaan leven, genieten in het klein, koesteren van wat je gehad hebt. Allemaal lessen voor lezers, om over na te denken en je te realiseren dat ze ook toe te passen zijn als de dood je niet op de hielen zit. 

Denktank 60+ Noord

Annemarie Haverkamp on tour met 'Ik heb geleefd'

Annemarie on tour! De eerste exemplaren van Ik heb geleefd van Annemarie Haverkamp zijn voor Sander de Hosson, longarts en ambassadeur van de palliatieve zorg en Ismaël Lotz, longkankerpatiënt en filmmaker. Rondje Nijmegen-Groningen-Amsterdam-Nijmegen.