BOEK

Middernachtbibliotheek

Middernachtbibliotheek

Matt Haig

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan ook doen?

ISBN: 9789048860067 | Paperback, 320 blz | € 22.99


Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?
Middernachtbibiliotheek is een betoverende en hartverwarmende roman die toont dat er altijd nog andere mogelijkheden zijn als je het somber inziet. Een ode aan het leven, ook als dat gebreken vertoont.

Middernachtbibliotheek is een fijne roman in het feelgoodgenre, maar zonder leeg en oppervlakkig te zijn.

JAN Magazine

Een magisch verhaal, vol warmte en humor.

Sunday Times

Het idee van eindeloze mogelijkheden, van nieuwe wegen inslaan, van nieuwe levens leiden, van een heel andere wereld die op de een of andere manier voor ons beschikbaar is, is precies wat we nodig hebben in deze moeilijke tijden.

The New York Times

Wat is er moediger, durven te leven of durven te sterven? Kunnen we kiezen welk leven we willen leven? Het zou fijn zijn. Als je er maar voor kiest om te leven. En wie weet heb je in dat leven wel een impact gehad op iemand anders zijn leven. Want net zoals Matt Haig schrijft: ‘onderschat nooit het grote belang, van kleine dingen’. Iets om niet te vergeten wanneer je denkt dat je niet dieper kan. Want dan is de enige weg, die naar boven, toch? Middernachtbibliotheek doet je stilstaan bij je eigen keuzes en de gevolgen ervan.

Leen Dendievel

Middernachtbibliotheek is een soort zelfhulpboek in romanvorm. Het doet je nadenken over je eigen keuzes en dwalingen en de gevolgen daarvan, en bovenal over wat er uiteindelijk echt toe doet.

Susan Smit

Matt Haig is de koning van empathie.

Jameela Jamil

Een betoverend boek.

Dolly Parton

Matt Haig presenteert je hier een verhaal met een onderwerp dat doorgaans taboe is en doet dit zacht, moedig, respectvol.

Alex's books and socks

Een must-read voor iedereen die worstelt met een depressie.

Het leven van een bladwijzer

Een boek dat je niet alleen met een lach achterlaat, maar zeker ook doet beseffen dat de kleine dingen in het leven een stuk belangrijker zijn dan status en bezittingen en dat het gras nooit groener is aan de overkant. Middernachtbibliotheek is nu al één van mijn favoriete boeken van 2021!

Readabook

Middernachtbibliotheek heeft korte hoofdstukken die naast de prachtige schrijfstijl maken dat je pagina na pagina omslaat. Dit verhaal is er absoluut een dat je niet wilt missen.

Bookaddictnl

Middernachtbibliotheek staat vol prachtige quotes. Niet eerder plakte ik zóveel markers in een boek. Een boek zó filosofisch en zó vol levenslessen. Het zet je echt even aan het denken.

Iselle

Het was mooi weer dus ik las een boek uit! En wat voor een boek! Fijn filosofisch, confronterend en hoopvol.

Pamela Sharon