BOEK

Mijn vader is een vliegtuig

Mijn vader is een vliegtuig

Antoinette Beumer

Prijswinnende roman over onverwerkte trauma's en de angst om je verstand te verliezen

ISBN: 9789048848959 | Paperback, 240 blz | € 14.50


De bijna 40-jarige Eva lijkt alles te hebben: een mooi gezin, een succesvol bedrijf en binnenkort het huis van haar dromen. Dan sterft haar moeder en beginnen de nachtmerries. Eva wordt steeds angstiger en raakt ervan overtuigd dat er gevaar dreigt voor haar en haar kinderen - langzaam maar zeker verliest ze haar grip op de werkelijkheid. Ze gaat op zoek naar de oorsprong van haar angsten en ontdekt hiaten in haar geheugen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al 33 jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, is dat het begin van een ontdekkingstocht naar het verleden.

“Fraaie, beeldende beschrijvingen... een mooi, maar ook een buitengewoon nuttig boek.” ****

de Volkskrant

Als lezer zat ik helemaal in het verhaal, ik verloor de tijd.

Leesdame

Mijn vader is een vliegtuig is een dijk van een verhaal. ****1/2

Graag Gelezen

De manier waarop Antoinette Beumer de lezer meesleurt in de verwarde gedachtestroom van de hoofdpersoon zorgt voor een beklemmende, maar ook boeiende leeservaring over de kracht van herinneringen en de magere troost van het vergeten. Beumer maakt met Mijn vader is een vliegtuig op een eigentijdse, toegankelijke manier moeilijke onderwerpen bespreekbaar.

Hebban

Podcast: Lopen met Lebowski - Antoinette Beumer

Vrienden en vriendinnen van de literatuur! 
Vandaag gaat redacteur Jasper Henderson aan de wandel met Antoinette Beumer, bekend als regisseur van films als 'De gelukkige huisvrouw', 'Loft' en 'Soof', en recent gedebuteerd met de roman 'Mijn vader is een vliegtuig'. Vroeger was het voor Antoinette niet ongebruikelijk om ’s avonds in een mooie jurk op de rode loper te staan en de volgende morgen bij haar vader langs te gaan in de psychiatrische inrichting, waar hij 30 jaar verbleef tot aan zijn dood. Nu laat ze zich opnieuw opsluiten op die plek die mede het decor vormt van haar boek: de gesloten afdeling van Vogelenzang. Amusez-vous!

Regie, montage en productie: Saskia Veen | Presentatie: Jasper Henderson | Intro: Erik Jan Harmens | Jingle: Angelo Boltini | Artwork: Riesenkind | Met veel dank aan: Yvonne Pootjes/GGZ inGeest