BOEK

Raymann zoekt raad

Raymann zoekt raad

Jörgen Raymann

Levenslessen van een rasoptimist

ISBN: 9789048850167 | Paperback, 160 blz | € 17.50


Op de dag van zijn vijftigste verjaardag zou Jörgen Raymann samen met zijn vrouw in hun Aston Martin naar Monaco rijden om daar in hun boot de wereldzeeën te gaan verkennenop zoek naar zonnige oorden en mooie stranden. Als hij de afge­lopen twintig jaar wat slimmer was geweest, was dat misschien nog gelukt ook. In plaats daarvan zat hij begin 2016 in diepe shit: thuis, zonder werk, zonder geld, zonder een idee wat te doen. En dat was niet voor het eerst. Vaak had hij alle geluk van de wereld en kreeg hij de beloning waar hij hard voor had gewerkt, maar regelmatig botste hij ook keihard tegen een muur. Om er vervolgens weer overheen te klimmen en vol optimisme verder te gaan.
In Raymann zoekt raad laat Jörgen Raymann aan de hand van de ups en downs in zijn eigen leven zien hoe je jezelf na tegen­slagen steeds opnieuw kunt herpakken. Hij geeft relativerende en praktische tips over hoe je open, gemotiveerd en positief in het leven kunt staan en leert je verschillende manieren om je eigen weg naar geluk te vinden.

'In Raymann zoekt raad durft de in Suriname opgegroeide Raymann zich zeer kwetsbaar op te stellen. Niet alleen zijn recente val passeert de revue. Even openhartig is hij over de dood van zijn zus Peggy (zij stierf op haar 23ste plotseling aan een hartstilstand) en hoe hij in zijn jonge jaren het verdriet de baas probeerde te worden met drugs. In Raymann zoekt raad geeft hij wijze lessen om te laten zien hoe de lezer zich na tegenslagen kan herpakken.'

Het Parool

'Raymann is erin geslaagd zijn boodschap van inspiratie en motivatie op pakkende wijze te brengen en verdient waardering voor de manier waarop hij die op grond van zijn eigen levenservaring op eerlijke en openhartige wijze heeft weten te brengen. Het kan dan ook van harte worden aanbevolen aan iedereen die naar mogelijkheden zoekt om uit stresssituaties te geraken, maar ook meer in het algemeen op zoek is naar geluk in het leven.'

Worldnieuws

Eerlijkheid maakt het boek aantrekkelijk. (...) Raymann, intelligent, scherp, maar toch vrolijk en aaibaar, bereidde de weg voor mensen als Humberto Tan en de in Curacao geboren Jandino Asporaat en is zo te lezen een prettiger en wijzer mens geworden.

Hebban