BOEK

Systema

Systema

Simon de Waal

ISBN: 9789048840007 | Paperback, 256 blz | € 21.99


Na de val van het communisme vluchtten eind jaren tachtig veel wetenschappers van het geheime Russische laboratorium Vector, waar dodelijke virussen werden ontwikkeld, naar het Westen. Als dertig jaar later een van hen wordt vergiftigd in Edinburgh, gaat zijn dochter Sookie achter de daders aan. Tegelijkertijd ontdekt Alex in Amsterdam dat de kist van zijn moeder uit het gezamenlijke graf van zijn ouders is verdwenen. Heeft het Russische verleden van zijn vader er iets mee te maken? Iemand lijkt op jacht naar de gevluchte wetenschappers en de virussen die ze meesmokkelden. Maar waarom? Zowel Sookie als Alex begint een koortsachtige zoektocht, die gevaarlijker zal blijken dan ze dachten.

Met scènes die afwisselend spelen in onder meer Edinburgh, Moskou en vooral Amsterdam neemt De Waal ons mee in de schimmige wereld van wapenhandel en geheime diensten. Een onderhoudende thriller van eigen bodem. 

Vrij Nederland Thrillergids

Ik heb dit met veel vaart geschreven boek in één adem uitgelezen. De link met de actualiteit en de vele wendingen die het verhaal neemt, maken deze thriller tot een must read. 

Gooische Tam Tam

Genieten geblazen van stevige actie, puike dialogen, actuele terzijdes (...), verrassende plotwendingen en een spectaculaire finale. Grote klasse!

Algemeen Dagblad

Systema is een lekker vlotte thriller met een ingenieus plot.

Nederlands Dagblad

Systema is echt een heel mooi boek. Het is continu spannend, heel goed geschreven, met verschillende personages met eigen verhaallijnen die bij elkaar komen.

Soundos El Ahmadi

Wat een krankjorem goed boek. Wauw. In één ruk uitgelezen.

Thomas Acda

Systema is een echte pageturner geworden, een kat-en-muisspel dat zijn weerga niet kent en zich makkelijk kan meten met bijvoorbeeld Baldacci of Lee Child. Het is prettig geschreven, heeft genoeg plotwendingen om tot de laatste pagina spannend te blijven en spreekt zonder enige twijfel tot de verbeelding. Een echte must-read! (10/10)

Coole Suggesties

De wisselende verhaallijnen en perspectieven in Systema volgen elkaar voortdurend vlot op en het verhaal staat dan ook geen moment stil. Hoofdstukken worden dikwijls afgesloten middels een cliffhanger waardoor de leeshonger voortdurend aangewakkerd blijft. Ook de toegankelijke schrijfstijl en de filmische verteltrant doen meeslepen en de verbeelding wordt continu aangesproken. Systema is een spannende misdaadroman met beeldende beschrijvingen die een realistisch beeld weergeven.****

VrouwenThrillers.nl

De auteur schrijft direct, pakkend, is scherp in de dialogen, maar laat veel ruimte over voor de verbeelding van de lezer. Systema is een boek van grote klasse. Wanneer wordt het verfilmd?

Hebban

Een zeer geslaagde thriller over de nasleep van de Koude Oorlog.

LeesKost

Lezers die complotten koesteren die met een snufje herkenbare actuele politiek zijn gekruid, van plotwendingen houden en van een paar moorden niet achterover vallen, zullen met veel leesplezier dit avontuur ondergaan.

lees.bol.com

Systema is een compacte en intense thriller van topkwaliteit.****

Allesoverboekenenschrijvers.nl

Het plezierige is de combinatie van de stevige actie, geraffineerde spanningsopbouw, een intelligente combinatie van verschillende verhaallijnen en goed uitgewerkte personages. 

De Nederlandstalige literatuur mag trots zijn op het feit dat zij deze auteur binnen haar geledingen heeft. 

Hanneke Tinor-Centi

Goed geschreven, in één adem uitgelezen, genoten. In dit boek spelen verschillende verhaallijnen die aan het einde mooi bij elkaar komen. Goed boek!

Trotsevaders.nl

Ik heb erg van het boek genoten. Ik vond vooral het personage Jevhen erg goed geschreven, aangezien het voor mij tot het laatste moment een mysterie was wat hij van plan was.

Lotte | Boekhandel van Kralingen, Breukelen

Zeer spannende en goed geschreven thriller met verrassend einde: leest als een trein! 

Boekhandel LOS, Bussum