BOEK

PROZA

Wat is de wat

Wat is de wat

Dave Eggers

ISBN: 9789048813551 | Gebonden, 639 blz | € 15.00


Gebonden uitgave van de everseller van fenomeen dave eggers. wat is de wat is spraakmakend, opwindend en herhaaldelijk hartverscheurend - een onmisbaar boek

Wat is de Wat is het verhaal van Valentino Achak Deng, een jongen die een vluchteling wordt in het door oorlog verscheurde Zuid/Soedan. Zijn reis, van bijna bijbelse proporties, brengt hem in contact met vijandelijke soldaten, rebellen, hyena's en leeuwen, ziekte en hongersnood, en de dodelijke murahaleen - dezelfden die op dit moment Darfur teisteren.

Wat is de Wat biedt een onthullend en ontluisterend portret van een land in staat van bloedige oorlog, en van een jongen die van de ene in de andere onwerkelijke situatie wordt gekatapulteerd.

Dit is de stem van iemand die de wreedheid van het leven als een gegeven ziet, de stem van iemand die geen gerechtvaardigheid verwacht... Praktisch idealisme in de vorm van vijfhonderd pagina's wezenlijke aandacht voor het lot van een ander. 'I am true of heart' was het motto van Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit. Het gaat ook op voor Wat is de Wat. Hier vertelt een man alsof zijn leven ervan afhangt, omdat zijn leven ervan afhangt.

Maartje Somers, NRC Handelsblad

Wat is de Wat is een van de opmerkelijkste boeken van 2006. Het vertelt een belangwekkend verhaal op meesterlijke wijze, waarin naast drama ook plaats is voor humor... Een indrukwekkende roman.

Hans Bouman, de Volkskrant

Met Wat is de Wat tilt Eggers idealisme en bevlogenheid naar een hoger plan.

Britt Stubbe, De Pers

Een dapper en genereus boek... In een tijd waarin de meeste grote Amerikaanse schrijvers zich met de aanslag op de Twin Towers bezighouden, schrijft Eggers over de verloren kinderen van Soedan. Met Wat is de Wat geeft hij Valentino en al die andere jongens en meisjes eindelijk wat ze verdienen: een stem die wordt gehoord.

Marieke Smithuis, Het Financieele Dagblad

Het eloquente bewijs van de kracht van het verhalen vertellen. Wat is de Wat is een buitengewone roman van observatie en kunst.

New York Times Book Review

Dit is het boek dat ik zelf had willen schrijven.

Paul de Leeuw