BOEK

Wraakengel

Wraakengel

Joost Vandecasteele

ISBN: 9789048855315 | Paperback, 256 blz | € 21.99


Esther heeft een problematische dochter, een afwezige echtgenoot, een saaie baan en een gigantisch geheim: elke confrontatie met agressie maakt bij haar een oerkracht los die haar bovenmenselijk sterk en onbevreesd maakt. Vrouwen kunnen haar inhuren om wraak te nemen op mannen die het verdienen; als Esther tenminste een oppas kan regelen.
Ze heeft altijd gedacht dat ze de enige was met zulke krachten, tot ze het bestaan ontdekt van een organisatie die vrouwen opjaagt zoals zij. Esther staat voor de keuze: haar gezin beschermen of de waarheid achter haar krachten achterhalen.

Vandecasteele is georiënteerd in een relevante wereld, hij heeft een sardonische pen en hij weet hoe hij zijn analyses van de moderne tijd om moet zetten in literatuur, kortom: hoe hij scènes moet maken van ideeën. Esther straft, op z’n Tarantino’s, mannen die vrouwen iets hebben aangedaan. Deze superheldenroman met antiheldin zet analyses van onze tijd om in literatuur.***

NRC Handelsblad

De spanning en opbouw van het verhaal is vlot, waardoor het gewoon heerlijk wegleest. Joost Vandecasteele is een auteur die weet hoe hij de lezer kan vermaken.***1/2

In de boekenkast

Het nieuwste boek van geeky auteur Joost Vandecasteele leest als het scenario van de beste Vlaamse actiefilm ooit over vrouwen met superkrachten die de kiem worden in gesmoord.

Geeky.be

Wraakengel is een spannend boek over een pittige tante. Het is innemend geschreven en leest ontzettend prettig weg. Een echte pageturner, die niet makkelijk is weg te leggen. (9/10)

Coole Suggesties

We hebben allemaal superkrachten. Ook Joost Vandecasteele: schrijven is daar één van. Het verhaal had mij, net als Esther, in z’n greep. En dat als anti-Marvel lezer!

Mustmag

Vandecasteele heeft een soort literaire versie van Marvel meets Manga geschreven. In het Nederlandse taalgebied is zoiets bij mijn weten nog niet eerder gedaan; zeker niet zo goed en geslaagd als Wraakengel. Juist omdat Vandecasteele het grote gebaar schuwt en er niet voor kiest om alles te verklaren krijgt Wraakengel zeggingskracht en word je als lezer langzaam maar zeker het spannende verhaal ingezogen. Het is een overtuigd bewijs van de originele en unieke verbeeldingskracht van deze bijzondere Vlaamse schrijver. **** (uitstekend)

Allesoverboekenenschrijvers.nl

Groezelige settings, soapie dialogen en hard-boiled actiescènes. Vandecasteele heeft de Nederlandse literatuur weer wat ballen gegeven.****

Cutting Edge

'Wraakengel' is een nieuwe audioserie van Joost Vandecasteele - luister hier de teasers van alle zes afleveringen

Joost Vandecasteele gelooft heilig in de kracht van mengvormen.

Wraakengel verschijnt vanaf 22 juli 2019 in een serie van zes delen exclusief als audioboek bij Storytel, ingesproken door actrice Peggy Vrijens. 

Joost wilde al heel lang een roman schrijven in het genre waar hij zelf het meeste van houdt: de comic novel, geinspireerd op zijn favoriete Marvel-films. Welnu: dat is gelukt.

Move over Wonder Woman, hier is... Wraakengel.

Luister alle afleveringen van de audioserie op Storytel. Wraakengel verschijnt eind augustus ook als boek bij Lebowski Publishers.