Amigos de la prensa! Als u op zoek bent naar opwindende en grensverleggende fictie, parels en herontdekkingen, true crime, what if- literatuur, current affairs, nieuw talent en urban art, verpakt in zorgvuldig ontworpen design, zoek niet verder.

Lebowski maakt grote stappen met haar Nederlandse fonds, onder de bezielende leiding van Jasper Henderson, maar ook de non-fictie is niet te versmaden: van Dave Eggers tot true crime van Michelle McNamara of de memoirs van Astrid Holleeder, en van de biografie van Barry Hay, John Williams (Stoner) of Gordon tot ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen, wij geven ze met liefde ende zorg uit. En true fiction (formerly known as science fiction)! Wij geloven in de (dystopische) toekomstvisie van auteurs zowel uit het verleden (Philip K. Dick, J.G. Ballard) als het heden (Joost Vandecasteele, Jerry Goossens). Het is al een hele lijst en het houdt niet op.

Wekelijks schuiven journalisten van diverse pluimage aan op de zaak, om op informele wijze te spreken over de stand van het boekenvak. Ook roddels worden niet geschuwd. Een levendige uitwisseling van meningen, plannen, ideeën en samenwerkingsverbanden is wat ons voor ogen staat. U krijgt een uur lang - één uur, dat is niets op een mensenleven! - aandacht van de uitgever van Lebowski, ons sales team, collega uitgevers en redacteuren, marketeers en pr-volk.