ACTUEEL

NIEUWS

Leon Verdonschot schrijft biografie Ronnie Flex

Leon Verdonschot schrijft biografie Ronnie Flex

Leon Verdonschot

GEPLAATST OP 23-09-2020 IN NIEUWS


Ronell Langston Plasschaert, alias Ronnie Flex, is een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten van het moment. Hij scoorde als rapper, zanger en producer talloze hits, miljoenen streams, stond op alle grote podia en festivals, won twee keer de Popprijs en was veelvuldig op televisie te zien, onder meer in twee documentaires die over hem verschenen.

Voor de biografie FLEX volgt Leon Verdonschot Ronnie Flex tijdens een cruciaal jaar in zijn leven: 2020, het jaar waarin corona de muziekwereld volledig stillegde, ook die van Ronnie Flex. Zijn nieuwe album werd uitgesteld, zijn grootste show ooit, in de AFAS Live, afgelast. Noodgedwongen moest hij terug naar de basis: kleine aantallen bezoekers in theaters door het hele land.

Verdonschot volgt Ronnie tijdens repetities, studiosessies, de tour, maar ook in bijvoorbeeld zijn werk als tv-panellid in grote shows voor de commerciële omroepen. Daarnaast spreekt hij Ronnie vaak. Alleen, op de verloren momenten in het theater. En thuis, samen met die enorme hoeveelheid hele en halve vrienden die hij om zich heen heeft verzameld, van omstreden drill-rappers tot overgebleven jeugdvrienden, van de moeder van zijn dochtertje tot zijn nieuwe en voorbije liefdes.

FLEX wordt een portret van een van de supersterren van zijn tijd, maar ook van een generatie die op een heel andere manier naar muziek, commercie, marketing, communicatie, relaties en maatschappelijke discussies kijkt dan de generatie die ze voorging. FLEX zal in het voorjaar van 2021 verschijnen bij uitgeverij Lebowski.

Leon Verdonschot is schrijver, journalist, radiomaker, presentator, regisseur en columnist. Eerder schreef hij al de biografieën VOS, over zanger en schrijver Luc De Vos, en Helden Sportboek van het Jaar 2018 Rico, over Rico Verhoeven, die beiden bestsellers werden. Daarnaast schreef hij onder meer de verhalenbundel Hart tegen Hart waarvoor hij de Pop Pers Prijs ontving en was hij samensteller van De beste muziekverhalen van 1945 tot nu. In 2018 verscheen daarnaast van zijn hand de documentaire Niet Voor Het Laatst over Rob de Nijs.

Foto: SPEC Entertainment

     

ACTUEEL

MEER


In september verschijnt 'Stemmen uit het diepe' van Roxane van Iperen

In september verschijnt 'Stemmen uit het diepe' van Roxane van Iperen

Op 9 september verschijnt Stemmen uit het diepe van Roxane van Iperen. In deze bundel over moed, medemenselijkheid en jezelf trouw blijven in moeilijke tijden staan o.a. de 4-meilezing, het relaas over de ontruiming van de psychiatrische instelling het Apeldoornsche Bosch in 1943 en een selectie uit de vele persoonlijke brieven die Roxane ontving naar aanleiding van haar in 2018 verschenen bestseller ’t Hooge Nest.

Kijk hier de 4 meilezing van Roxane van Iperen terug

Kijk hier de 4 meilezing van Roxane van Iperen terug

Gisterenavond hield Roxane van Iperen tijdens de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk de 4 meilezing, voorafgaand aan de herdenkingsplechtigheid op de Dam in Amsterdam. Kijk de lezing hier terug.

Martijn Simons wint BNG Bank Lezersjuryprijs

Martijn Simons wint BNG Bank Lezersjuryprijs

Martijn Simons heeft met zijn roman De Hollandse droom de BNG Bank Lezersjuryprijs gewonnen.

Roxane van Iperen houdt 4-meivoordracht in De Nieuwe Kerk

Roxane van Iperen houdt 4-meivoordracht in De Nieuwe Kerk

Roxane houdt op 4 mei de voordracht tijdens de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk, voorafgaand aan de herdenkingsplechtigheid op de Dam in Amsterdam.

'1000 jaar vreugde en verdriet' van Ai Weiwei verschijnt 2 november 2021 bij Lebowski Publishers

'1000 jaar vreugde en verdriet' van Ai Weiwei verschijnt 2 november 2021 bij Lebowski Publishers

De Amerikaanse uitgeverij Crown, een imprint van Random House US, maakte zojuist bekend dat op 2 november van dit jaar de persoonlijke memoires van Ai Weiwei het licht zullen zien.

Uitreiking BNG Bank Literatuurprijs 2020

Uitreiking BNG Bank Literatuurprijs 2020

Op woensdag 28 april wordt de winnaar van de BNG Bank Literatuurprijs 2020 bekendgemaakt. Martijn Simons behoort met zijn roman De Hollandse droom tot de genomineerden.