Lebowski Talent PoolDeelnemers Lebowski Talent Pool:Jilt Jorritsma

Nadat Jilt Jorritsma (1991) in dezelfde week zijn baan, zijn vriendin en zijn woning verloor, keerde hij terug naar het Friese platteland om zijn grootouders te helpen bij het onderhouden van hun stuk land. Naast het kappen van dode bomen, het zagen van takken en het bewerken van de grond, schrijft hij essays (onder meer voor Nexus, Boom Filosofie en De Nederlandse boekengids) en werkt hij aan een roman getiteld Was. In de Talent Pool werkt hij die roman verder uit.
Foto: Marianne Hommersom

Anne Schepers

www.aschepers.nl

Anne Schepers (1993) is politicoloog, werkt als journalist bij Buitenhof en schrijft graag. Ze maakt het programma Politieke Junkies in De Balie en werkte eerder onder meer voor De Correspondent en EenVandaag. Ze leest het liefst lichte boeken, maar is ook op zoek naar een compromis tussen politiek en literatuur. In de Talent Pool werkt ze aan een verhaal over de mislukte liefde tussen twee mensen die elkaar op geen enkel punt kunnen vinden - zelfs niet in hun nationalisme.
Foto: Maarten Mellemans

Anneleen van Offel

www.anneleenvanoffel.be

Ooit vroeg Anneleen Van Offel (1991) aan een aantal vrienden wat die dachten dat ze de hele dag deed. De meesten antwoordden: al je spullen zoeken. Dat is grotendeels waar. Daarnaast schrijft ze. Momenteel werkt ze vooral aan haar debuutroman, maar ze schrijft ook verhalen (de Revisor, Kluger Hans) en poëzie (Hard//hoofd). Tijdens haar opleiding Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen leerde ze de werkelijkheid lezen als een verhaal. Sindsdien weet ze dat er weinig verloren is, zolang er gezocht wordt.


In de Lebowski Talent Pool werkt ze verder aan haar roman.
Emily Reekers

www.hennemanagency.nl

Emily Reekers (1992) studeerde in de zomer van 2016 af aan de filmacademie als scenarioschrijver. Sindsdien droomt ze regelmatig in een drie akte-structuur. Ook heeft Emily ondervonden dat niet alle verhalen zich (enkel) lenen voor film. Hier begint voor haar een nieuw hoofdstuk: de wereld van de literatuur. Met Lebowski als gids gaat Emily dit avontuur aan. Ze werkt momenteel aan een roman waarin de vier hoofdpersonages allen worstelen met identiteit, vrijheid en seksualiteit. Vanuit onschuld beweegt elk van de karakters dichter naar schuld toe. Hoe beïnvloedt de tijdsgeest onze moraliteit?
Fenna Riethof

twitter.com/FennaRiethof

Ik ben Fenna Riethof (1992) en ik woon in een volksbuurt in de City of Literature, Utrecht. Na mijn studie journalistiek ben ik in 2016 gaan freelancen als tekstschrijver en boekrecensent. Ook werk ik tegenwoordig in een boekwinkel. De werkelijkheid ligt me na aan het hart. Ik hoop die te eren door erover te liegen in korte verhalen. Ze moeten gaan over herkenbare menselijke situaties, absurd als ze soms zijn. En dan nog iets absurder. Ik wil al lang aan een roman beginnen, Lebowski helpt me via de Talent Pool een eindje op weg.
Ananda Serné

Ananda Serné (1988) studeerde Beeldende Kunsten aan de kunstacademie van Reykjavík. Momenteel woont ze afwisselend in Noorwegen en Nederland waar ze schrijft en foto’s/video’s maakt. In de Lebowski Talent Pool zet ze de eerste stappen op weg naar een roman.
Foto: Menno van Winden

Tamar Berends

tamarberends.hotglue.me/?TAMAR

Tamar Berends [1994] studeert deze zomer af aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling Beeld en Taal. Ze woont en werkt in Amsterdam Zuidoost en haar woonkamer staat vol planten die ze jat uit troosteloze kantoren, of redt van het grofvuil. Op dit moment schrijft ze (naast hele boze poëzie) het manuscript BAKKELJAUW, over sociale ongemakken, Suriname, seks, zorg en depressie.