Lebowski Talent PoolDeelnemers Lebowski Talent Pool:Jilt Jorritsma

Jilt Jorritsma (1991) is historicus, essayist en schrijver. In 2018 won zijn essay ‘Onthoofd’ de allereerste Joost Zwagerman Essayprijs en eerder in 2016 won hij de Nexus Essayprijs. Zijn essays en korte verhalen verschenen onder meer in De Revisor, De Nederlandse Boekengids, de Volkskrant en bij Boom Filosofie. Daarnaast doet hij aan de Open Universiteit onderzoek naar zinkende steden. In de Lebowski Talent Pool werkt hij aan zijn debuutroman getiteld Was.
Foto: Marianne Hommersom

Anne Schepers

www.aschepers.nl

Anne Schepers (1993) werkte eerder als journalist en webredacteur voor onder meer Buitenhof, EenVandaag en De Correspondent. Momenteel is ze werkzaam bij Waag | Technology & Society. Anne schrijft binnen de Talent Pool aan haar debuutroman over een gezin in een wijk van Rotterdam, waar op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis wordt aangekondigd dat er een asielzoekerscentrum gebouwd wordt.
Foto: Maarten Mellemans

Anneleen van Offel

www.anneleenvanoffel.be

Anneleen Van Offel (1991) studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze publiceerde columns in De Standaard en verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften. Anneleen is programmator van De Sprekende Ezels in Gent, redacteur bij Deus Ex Machina en Letterzetter (stadsdichter) van Kortrijk in 2019-2021. De Morgen tipte haar als twintiger om in 2020 in de gaten te houden. In de Talent Pool werkte ze aan haar debuutroman Hier is alles veilig, dat inmiddels is verschenen.
Emily Reekers

www.hennemanagency.nl

Emily Reekers (1992) studeerde in de zomer van 2016 af aan de filmacademie als scenarioschrijver. Sindsdien droomt ze regelmatig in een drie akte-structuur. Ook heeft Emily ondervonden dat niet alle verhalen zich (enkel) lenen voor film. Hier begint voor haar een nieuw hoofdstuk: de wereld van de literatuur. Met Lebowski als gids gaat Emily dit avontuur aan. Ze werkt momenteel aan een roman waarin de vier hoofdpersonages allen worstelen met identiteit, vrijheid en seksualiteit. Vanuit onschuld beweegt elk van de karakters dichter naar schuld toe. Hoe beïnvloedt de tijdsgeest onze moraliteit?
Fenna Riethof

twitter.com/FennaRiethof

Fenna Riethof (1992) is freelance tekstschrijver en woont in Utrecht. Ze stond in 2017 in de finale van WriteNow!, verscheen in de Sampler van Das Mag met een kort verhaal en zit al vanaf het begin in de Lebowski Talent Pool. Ze schrijft bij Lebowski aan haar debuutroman Met zachte ogen kijken, die, gezien haar gewoonte steeds opnieuw te beginnen, alleen maar heel goed kan worden.
Ananda Serné

Ananda Serné (1988) studeerde Beeldende Kunsten aan de kunstacademie van Reykjavík. Momenteel woont ze afwisselend in Noorwegen en Nederland waar ze schrijft en foto’s/video’s maakt. In de Lebowski Talent Pool zet ze de eerste stappen op weg naar een roman.
Foto: Menno van Winden

Tamar Berends

tamarberends.hotglue.me/?TAMAR

Tamar Berends [1994] studeert deze zomer af aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling Beeld en Taal. Ze woont en werkt in Amsterdam Zuidoost en haar woonkamer staat vol planten die ze jat uit troosteloze kantoren, of redt van het grofvuil. Op dit moment schrijft ze (naast hele boze poëzie) het manuscript BAKKELJAUW, over sociale ongemakken, Suriname, seks, zorg en depressie.